A Pebble bemutatta a világ legvékonyabb és legkönnyebb okosóráját

A mai napig a Pebble nevéhez fűződik a valaha volt legsikeresebb Kickstarter-gyűjtés, a californiai székhelyű cég 2012-ben több mint tízmillió amerikai dollárt kalapozott össze az első csatlakoztatott órájára. A közösség erejének köszönhetően sikeres projekt kiteljesedése az utótag nélküli Pebble óra lett, ami e-ink kijelzővel, iOS és Android támogatással készült el, a végfelhasználói ára sem volt vészes Amerikában, de mire Magyarországra került (hivatalos forgalmazásban nem jelent meg), annyi teher került rá adók formájában, hogy már kevésbé számított jó vételnek.

A Pebble bemutatta a világ legvékonyabb és legkönnyebb okosóráját
[+]

A gyártó ismét jelentkezett egy új termékkel, a Time Round-ot is csatlakoztatott órának tekinthetjük, melynek érdekessége, hogy 7,5 milliméteres vastagságával és 28 grammos tömegével a legvékonyabbnak és legkönnyebbnek számít a kategóriájában. Az 1,25 hüvelykes átmérőjű kijelző színes e-paper technológiával kerül piacra (ezt már a Pebble Time is tudta), ami viszont kevésbé elegáns, az a rendkívül vastag káva a megjelenítő körül.

A kijelzőpanel egyik legnagyobb előnye a kis fogyasztás, ugyanakkor a vékony készülékházba nem fért be túl nagy akkumulátor, így túl hosszú üzemidőre nem lehet számítani, de néhány napig azért kibírhatja. Ha lemerül, akkor a villámgyors töltési technológiának köszönhetően 15 perc alatt magába tud szívni annyi energiát, hogy aznap még tudja nélkülözni a töltőt.

A Pebble bemutatta a világ legvékonyabb és legkönnyebb okosóráját
[+]

Az operációs rendszer és a kezelőfelület is változott, de éppen csak hozzáigazították a kerek felülethez a rendszert, a gyártó viszont megígérte, hogy a fejlesztőknek nemsokára elérhetővé teszi az SDK-t, ami számos új, hasznos applikációt jelenthet a végfelhasználók számára a nem túl távoli jövőben. A női felhasználóknak jó hír, hogy nem csak a hagyományos, 22 milliméter széles szíjjal, hanem egy jóval keskenyebb, 14 milliméteressel lesz elérhető a Pebble Time Round.

Az óra továbbra is képes Android és iOS platformú eszközökkel kommunikálni, Amerikában már megindult az előrendelés, a 249 dolláros (átszámítva körülbelül 70 000 forintnak felel meg) eszköz kiszállítása novemberben kezdődik meg. A kerek előlapos óra egyik legnagyobb vonzereje az lehet, hogy egy hagyományos küllemű órában kínálja azokat a funkciókat, amihez eddig jóval nagyobb és nehezebb eszközöket kellett a karunkra aggatnunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés