OnePlus One – „kicsomagolva”

Pete Lau, az Oppo korábbi alelnöke által alapított OnePlus jól láthatóan igyekszik minden eszközzel fenntartani az érdeklődést az első készüléke körül, mely kapcsán a várható műszaki paraméterekről, sőt a premier időpontjáról is elhintett már hírmorzsákat. Nemrég az is egyértelműé vált, hogy a Snapdragon 800 processzor és 2 GB RAM helyett a gyártó végül a jóval fürgébb, Snapdragon 801 processzor használata mellett döntött, méghozzá 3 GB operatív memória társaságában. A CyanogenMod Android ROM használata már korábban megerősítést nyert, így nem meglepő, hogy az „unpacked” beharangozó videó főszereplője is Steve Kondik, a Cyanogen alapítója lett.

Egy feltörekvő gyártótól ugyan érthető a hatalmas hírverés, vagy ha úgy tetszik „hype” keltése, ám a vásárlói elvárások felfokozása igen könnyen csalódottsághoz vezethet. A negatív hangvételű tesztek pedig gyorsabban terjednek a futótűznél, mely még nagyobb tartalékokkal rendelkező vállalatok számára is végzetes lehet. Az április 23-án érkező OnePlus One az 5,5 hüvelykes megjelenítőjével, 13 megapixeles Sony kamerájával, 3100 mAh kapacitású akkumulátorával és 400 dollár alatti várható árával igen vonzó ajánlatnak tűnik, de a nyers műszaki paramétereknél sokkal fontosabb a hardveres és szoftveres minőség, valamint a felhasználói igényeknek való megfelelés, amelyet nem lehet számokkal kifejezni.

Azóta történt

  • 16 országban debütál a OnePlus One

    Európa, Észak-Amerika és Ázsia kulcsfontosságú piacain egyszerre debütál a OnePlus nyomott áron érkező csúcsmobilja.

  • OnePlus One – 269 eurótól

    Méretes Full HD kijelzővel, sztereó JBL kihangosítóval, f/2 fényerejű optikával felvértezett Sony kamerával és Android 4.4 KitKat alapokból építkező CyanogenMod 11S operációs rendszerrel érkezik a OnePlus megnéziumba burkolt prémium készüléke.

  • OnePlus One frissítés érkezett

    Számos hibajavítással és apróbb finomítással érkezik a OnePlus első készülékének CyanogenMod 11S szoftverfrissítése.

  • Csúszik a OnePlus One premierje

    OpenSSL biztonsági rés foltozgatása miatt csúszik néhány héttel a OnePlus első készülékének piaci bevezetése.

Előzmények

Hirdetés