Ókori tekercsek ihlették a Samsung új demópaneljét

A Rollable Flex OLED ötször hosszabb képernyőt kínál kihúzva, mint összecsukva.

Az éves SID Display Week kiállítás remek esemény arra, hogy a gyártók és partnereik demonstrálják legújabb piacra szánt és kísérleti kijelzőiket, illetve jövőbemutató komponenseiket. A Los Angeles-i kiállításon számos olyan technológia felbukkant már, amely évekkel később általános lett az okostelefonok között, gondoljuk csak a hajlítható OLED képernyő műfajára.


(forrás: Samsung Display) [+]

Az is igaz persze, hogy előállítási nehézségek és költségek miatt nem mindegyik jut el a tömeggyártásig, kihúzható és feltekerhető kijelzős okostelefon így még mindig nem kapható. A Samsung most viszont egy olyan Rollable Flex OLED nevű képernyőt demonstrált, amely 254,4 mm-ről 49 mm-ig rövidíthető O-alakban feltekercselve.


(forrás: Samsung Display) [+]

Ergo valóság lehet egy jókora táblagépes panel széthúzva, amit praktikusabb lehet egy tabletnél hordozni összecsukva, amennyiben termék is készül a megjelenítőhöz. A Samsung emellett Flex Hybrid néven olyan OLED képernyővel is készül, amely egyszerre lehet kihúzható és összecsukható, a Slidable Flex Solo fantázianév pedig 13-tól 17"-ig kiterjeszthető táblagépekbe érkezhet talán egyszer.


(forrás: Samsung Display) [+]

A Flex Note végül multitaskingban is remekelő képernyő lehet számítógépekbe, amely a játékból is kiveheti a részét. Az utóbbi három technológiát az utolsó képre kattintva lehet közelebbről szemügyre venni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés