Oké Google, csinálj jeget!

  • (f)
  • (p)
Írta: Bone123 | 2017-05-19 13:10 | Forrás: PR Newswire

Hamarosan több LG Signature eszköz is vezérelhető lesz a Google Segéddel, amellyel pénzt is át lehet majd utalni. De mennyire érti az asszisztens az akcentusokat?

A Google szeretné, ha mostantól az Android helyett az Assistantről, vagyis a Google hangsegédről/nek beszélnének az emberek, hiszen a vállalati hangsúly áttevődött a mesterséges intelligenciára. Az pedig hamarosan átvándorol lényegében mindenre, ha a gyártók beépítik a készülékeikbe az Assistant SDK-t, illetve a már meglévő ketyerék is irányíthatók lesznek mondjuk a Google Home otthoni segéden keresztül. Nem egy már most is vezérelhető egy OK Google vezényszóval, és még ebben a hónapban (első körben az Egyesült Államokban) az LG Signature vonalának több terméke is csatlakozik a sorhoz (hűtőszekrény, mosógép, levegőtisztító, légkondicionáló, porszívó). Meg lehet majd kérdezni a Home-tól, hogy van-e elég jég az LG hűtőben, és ha nincs, utasítani lehet a készítésére. De az otthoni hangsegéden keresztül a levegőminőség vagy a mosási adatok is elérhetők lesznek verbálisan, nyilván a megfelelő LG termék birtokában.

Az LG Signature sorozatába tartozó levegőtisztító és hűtő is vezérelhető lesz a Google Segéddel
Az LG Signature sorozatába tartozó levegőtisztító és hűtő is vezérelhető lesz a Google Segéddel [+]

A Segédnek nem csak a kompatibilitása bővül rohamosan, hanem a tudása és funkciótárháza is. Nemsokára például pénzt is lehet majd küldeni vele, mondjuk 10 dollárt Jane-nek, pizzára, olvasható a Google saját blogjában. A Google Payment API beépítésével ráadásul a fejlesztők integrálhatják ezt alkalmazásaikba. Az utalás/fizetés a Home-on és mobilon keresztül is megtörténhet, az utóbbinál ujjlenyomattal megerősítve a tranzakciót. Első körben erre is az Egyesült Államokban lesz lehetőség. A Card Linked Offers API használatával pedig a különféle vállalkozások és alkalmazások juttathatnak el ajánlatokat, bónuszokat Android Payen regisztrált vásárlóiknak.

Ahhoz persze, hogy a Segédet bármire rávegyük, először is meg kell értetni magunkat vele. Az Assistant magyarul egyelőre nem tud, és a nyelvi támogatás is lassan, bár folyamatosan bővül. Az akcentusokat a fenti videó tanúsága szerint ugyanakkor remekül megérti: az angol nyelvű tesztben olasz, spanyol, ír és más akcentussal is próbára teszik az Amazon Echót, a Sirit és a Google Segédet, a végeredmény pedig önmagáért beszél.