Már szét is szedtek egy iPhone Xs-t

Ahogy az lenni szokott, nem sokkal a bemutató után már meg is érkezett egy szétszedős (teardown) videó az új iPhone-ról, ám ezúttal valaki beelőzte az iFixitet: a lenti videóban az Xs került a hollandok műtőasztalára. A szokásos két alsó csavar kitekerése után a kijelző jön ki először, de nem adja könnyen magát: az IP67-ről IP68-ra ugrás vaskosabb tömítéseket hozott, így érhető el a tiszta vízben akár 2 méteres mélység, 30 pedig, különösebb gond nélkül.

Apró csavarok sokasága vezet el a többi komponens kiemeléséig, a kijelzőt még nem lehetetlen cserélni, ahogy az akkumulátor is aránylag könnyen hozzáférhető, viszont ezeket a videókat elnézve mindig érdemes belegondolni, milyen precizitás és tapasztalat kell ahhoz, hogy valaki magabiztosan tudjon ilyesmiket szervizelni.


[+]

A Taptic Engine motorja az akkumulátor alatt van, és kiderültek az akkumulátorkapacitások is: az Xs-é 2658 mAh, az Xr-é 2942 mAh, az Xs Maxé pedig 3174 mAh. A főpanel cseréje rendkívül körülményes, összeszámolni sem érdemes, hány csavart és csatlakozót kell bontani, mire szabaddá válik, de a töltőcsatlakozó sem mondható könnyen hozzáférhetőnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

  • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

    Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

Hirdetés