Honor blog: 2019 elején érkezik ide is a Honor 10 Lite

A Honor 8X-nél kisebb és olcsóbb, de ahhoz nagyon hasonló mobil lett a Honor 10 Lite, ami Kínában ma mutatkozott be. 154,8 x 73,6 x 8 milliméteres dimenzióival persze továbbra sem fogjuk kompaktnak hívni, de 83% fölötti kijelző/előlap aránya van, egy 6,21 hüvelykes, 1080 x 2340 pixeles IPS panel terül el rajta, 415 ppi-s képpontsűrűséggel, 19,5:9-es képaránnyal. A megjelenítő négy sarkán a szokásos lekerekítéseket láthatjuk, és egy vízcsepp alakú, apró notch is helyet kapott, benne a 24 megapixeles, AI-képes, paraméterezhető portré móddal ellátott, f/2-es kamerával.


[+]

Külsőleg elsősorban a színválaszték teszi érdekessé a telefont, a szokásos fekete és fehér színeken kívül egy igazán szemvonzó, átmenetes mintázatú kék vagy piros hátlappal szerelt változat teszi teljessé a palettát. A hátlapi kamera 13 megapixeles, ehhez f/1,8-as apertúra és PD-autofókusz tartozik, Full HD videózási opcióval, a másodlagos egység egy 2 megapixeles mélységszenzor. Hátul ujjlenyomat-olvasó kapott helyet, de egy egyszerű, arcalapú feloldás is elérhető.


[+]

A friss HiSilicon Kirin 710 rendszerchip nem csak 12 nanométeres gyártástechnológiájára lehet büszke, hiszen a nyolcmagos (64-bites, 4 x 2,2 GHz Cortex-A73 + 4 x 1,7 GHz Cortex-A53) processzora és Mali G51 MP4 grafikai egységének teljesítménye a középkategóriás Snapdragonokkal hozza körülbelül egy szintre, tapasztalataink alapján a 636 és a 660 között jár félúton, a kompatibilis játékokból pedig a GPU Turbo 2.0 hozza ki a maximumot. A RAM az alapváltozatban 4 GB, 64 GB-os tárolóval, de ugyanekkora tárolóval elérhető 6 GB RAM-os kivitel, illetve egy 6/128 GB-os csúcsváltozat.


[+]

Adatkommunikációs szempontból nincsenek gondok, az LTE-modul akár 600 Mbps letöltési sebességet is támogat elméletben, van 5 GHz-es Wi-Fi, a navigációs egység GPS, GLONASS és Beidou műholdakkal egyaránt dolgozik, a Bluetooth 4.2-es. Ami kicsit sajnálatos, hogy hibrid a kártyaslot, tehát vagy két nanoSIM vagy csak egy nanoSIM és egy microSD kerülhet bele egyszerre.


[+]

Az EMUI 9 egy Android Pie rendszeren fut, tehát ilyen téren sincsenek lemaradások, viszont a microUSB csatlakozó még úgy sem túl dicséretes, hogy a kínai alapára 60 000 forint alatt van a mobilnak, és a csúcsváltozat sem éri el a 80 000 forintnak megfelelő összeget. Itthon nyilvánvalóan valamennyivel magasabb összegekre kell számítani, de így is nagyon várhatja a premiert, akit csak a túl nagy méret tántorított el egy 8X-től.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

  • Honor 8X - kimaXolt kijelző

    Hardveresen nem egy forradalmi újdonság, de a külső igencsak szemrevaló lett a kijelződomináns előlappal és a kétszínű hátsóval. És árban is oké.

  • Honor 7C - C-közép

    A Honor hetes szériája belépő szintű és alsó-középkategóriás eszközökkel bővült, ilyen a 7C is, ami összességében nem rossz, viszont minden tekintetben nagyon erős a konkurencia.

  • Honor 9 - fény-másolat

    A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?