Daydream szemüveggel készül a Huawei?

Tombol a VR-láz – a virtuális valóság platformok résztvevői legalábbis szeretnének ehhez hasonló szalagcímeket olvasni, ám a konzolos, számítógépes vagy mobilos VR koránt sem terjed olyan ütemben, mint azt remélték, ehelyett egyre nagyobb teret kap az AR, vagyis a kiterjesztett valóság. A Google platformja Daydream névre hallgat, saját márkás VR szemüvege a kontrollerrel pedig Daydream View-ra, amely természetesen az okostelefon kijelzőjét és erőforrásait használja a 360-as tartalmak megjelenítésére.


(forrás: AusDroid) [+]

Bár a Google jelen pillanatban csak két Huawei mobilt, a tavalyi Mate 9 Prót és a Porsche Design Mate 9-et szerepelteti a támogatott okostelefonok listáján, a Mate 10 Pro remek válaszidejű AMOLED panelt kapott, amit a minap felbukkant, Daydream kiegészítő pletykákkal társítva következtetéseket szülhet. Például azt, hogy az új phablet is támogatott lesz.


(forrás: AusDroid) [+]

A potenciális Huawei VR megoldás kontrollere ellátogatott az FCC-hez, a minősítőszerv pedig fényképet és vázlatot is publikált, így nem sok kérdőjel maradt. Az mondjuk még nem 100%, hogy biztosan érkezik mellé a két lencsét magába foglaló Daydream VR szemüveg, ám  a dolog elég esélyes, csak a kontrollert piacra dobni ugyanis nem feltétlenül volna logikus.

Előzmények

Hirdetés