CES 2018: Megjelenítőt az okoshangszórókba!

Tavaly debütált a Google legújabb és legfejlettebb asszisztense, a Google Segéd, amely az okostelefon mellett számos kütyüre elérhető lett, az otthoni okoshangszórókat beleértve. Ilyenből a Google-nek most más több is van Home név alatt, az egész aprótól kezdve a tekintélyes méretűig, plusz több partner előrukkolt saját variációjával. Az Amazon Echo Show-val szemben azonban ezek eddig kihagyták a megjelenítőt az egyenletből, és egyelőre úgy tűnik: a Google megelégszik azzal, ha a kijelzős otthoni hangszórókat partnerei vezetik be a piacra.

A Lenovo Smart Display
A Lenovo Smart Display [+]

A Lenovo Smart Display egy, pontosabban két stílusos megjelenésű variáció, enyhén döntött formában, méretes, bal oldalra tájolt hangszóróval, 8 vagy 10 hüvelykes megjelenítővel és Full HD felbontással. A nyártól elérhető modellek Qualcomm SDA 624-es SoC-t használnak, az érintőkijelző és a 10 wattos hangszóró mellett pedig természetesen két mikrofont is bevetnek, hiszen a cél továbbra is a hanggal való vezérlés, csak most már a vizuális visszajelzés és a kézzel való kezelés is adott.

A 10"-es Smart Display hátulról
A 10"-es Smart Display hátulról

Hátulról tűnik a két Google Assistant ketyere igazán stílusosnak: a képernyő oldalán a 8 és a 10 hüvelykes modell is elvékonyodik. Az előbbi szimpla, világosszürke küllemet, az utóbbi viszont szemrevalóbb, bambuszmintázatot visel. A Lenovo Smart Display 5 megapixeles kamerával és némítókapcsolóval is fel lett szerelve, hogy este ne zavarja a már ágyba bújt családtagokat. Ilyenkor természetesen folytatódhat a használata, csak figyelmességből halkan, az érintőpanel segítségével javallott. Mindkét modell nyáron kerül forgalomba, a kisebbik 200, a nagyobbik 250 dolláros indulóáron.

A JBL Link View
A JBL Link View [+]

A Google további fél tucat márka csatlakozására számít otthoni Google Segéd termékvonalon, ezek közül pedig kétségtelenül emlékezetesre sikerült a JBL Link View, amely szintén nyártól lesz megkaparintható. Az IPX4-es, fröccsenésektől védett megoldás ugyancsak 8 hüvelykes érintőképernyőt és 5 megapixeles kamerát kapott, a forma ugyanakkor kerekdedebb, és ezúttal sztereó hangszóró jár, egyenként 10 wattos teljesítménnyel. A Link View-t a Harman a Google-lel közösen fejlesztette, a sajtóközlemény pedig kitűnő hangminőséget ígér, no és persze teljes Segéd funkciólistát. Az árat egyelőre még nem közölték.

Az egyik Google Segéddel felszerelt Klipsch Heritage modell
Az egyik Google Segéddel felszerelt Klipsch Heritage modell [+]

Kijelzőt ugyan hiábavaló keresni, a Klipsch új, retró kivitelű Heritage hangszórói ugyanakkor az eddigi legérdekesebb fejezetet nyitják meg a Google Segéd otthoni hangkeltői között. A The One és a The Three típusjelzésekkel ellátott, friss modellek teljes egészében a zenei élményre fókuszálnak. A The One a kisebbik, és ilyen formán hordozhatóbb darab, éppen ezért beépített akkumulátorral is rendelkezik, míg a The Three-t kétségtelenül a háztartás állandó részének szánják sztereó hangszórójával és komolyabb mélynyomójával. A kisebbik modell 350 dolláron, a nagyobbik pedig 500 dolláron nyit, nem korábban, mind 2018 őszén.

Előzmények

Hirdetés