Hirdetés

Az év végén, Snapdragon 855-tel érkezik a Razer Phone 2?

Amíg az összehajtogatható mobilok meg nem érkeznek, nem sok formai változásra érdemes számítani az okostelefonok között. Felbukkant azonban az elmúlt 12 hónap során egy új termékkategória, amely kifejezetten egy tematikára specializálódott: a mobilos játékokra. A Snapdragon 835-tel szerelt, novemberben elstartolt Razer Phone nem csak szögletes formája és sztereó hangszórói miatt volt emlékezetes: ez volt az első olyan mobiltelefon, amely 120 Hz-es képfrissítést kínált, egyébként 5,7"-en és 1440 x 2560 pixelen.

A Razer Phone műfajt teremtett
A Razer Phone tavaly műfajt teremtett (forrás: BGR) [+]

Idén aztán gyors egymásutánban befutott a Xiaomi Black Shark, a Nubia Red Magic és az Asus ROG Phone is, egyaránt robusztus kivitelt, 6"-es FHD+ kijelzőt és Snapdragon 845-öt kínálva, úgyhogy bőven jutott a Razernek konkurencia. A ChinaJoy 2018 gaming kiállításon a Razer Global alelnöke, Chen Xiaoping ugyanakkor elhintette: még az év végén befuthat a gyártó csattanós válasza, kínai debütálással és a legújabb Qualcomm SoC-vel.


Gyorsan megérkezett viszont a konkurencia, például a Xiaomi Black Shark[+]

Bár a logikus volna ez alapján a Snapdragon 845-re számítani, elvégre ennél frissebb Qualcomm lapka még nincs a csúcskategóriában, a 7 nanométeres node-on gyártandó Snapdragon 855-öt állítólag még 2019 előtt bejelentik, és a MyDrivers már azon spekulál, hogy a Razer Phone 2 le is csaphat az első készletre. Persze többről szól egy gamer telefon a puszta specifikációnál, a 120 Hz-es képfrissítést a szakma például kifejezetten pozitív szavakkal illette, akárcsak az előre sugárzó hangszórópárt. A kamerás produktum, az üzemidő és a panel fényereje viszont már kevesebb elismerésben részesült. A folytatásra persze a Razer kellő tapasztalattal és visszajelzéssel fog rendelkezni, hogy a hibákat megpróbálja orvosolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés