Nyomásérzékeny kijelző az iPhone 6s-ben?

Az Apple-nél most már szinte biztosan kijelenthető, hogy két évente rukkolnak elő más formatervvel rendelkező iPhone-nal. Minden második évben hardverfrissítést és "s" betűt kapnak a készülékek, így a következő almás eszköz kikövetkeztethetően 6s néven kerülhet forgalomba. Az iPhone 5 és 5s között a 64 bites architektúra és a Touch ID ujjlenyomat-olvasó volt a legnagyobb különbség, a korábbi két modellnél pedig a sebességre mentek rá a cupertinóiak. Nagy kérdés tehát, hogy az idén érkező masinák milyen újdonságokkal szolgálnak majd a tavalyi termékekhez képest.

A hírek szerint a Watch okosóránál bemutatott Force Touch technológiát ültetheti át az Apple, vagyis nem csak érintés-, hanem nyomásérzékeny is lenne a kijelző. A flexibilis Retina kijelző alá beültetett apró elektródák ugyanis képesek lennének az érintés erősségét meghatározni, amivel még további funkciókat lehetne a szoftverbe beépíteni. Kérdés persze az, hogy van-e ennek értelme az iPhone-ok, de pláne az iPadek esetén, ahol a gesztusvezérlésnek elég nagy terület áll rendelkezésére. Ugyan például zenehallgatásnál lehetne ezzel babrálni a hangerőt, vagy esetleg a játékok is kihasználhatnák ezt a szolgáltatást, egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni a dolgot, egészen addig, míg a hivatalos bemutató megtörténik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Kínát is meghódította az Apple

    A negyedik negyedévben az Apple mobiljai kelendőbbek voltak a Kínai Népköztársaságban, mint a Samsung, a Xiaomi vagy a Huawei készülékei.

  • Apple iPad Air 2 - kis levegővétel

    Nincs könnyű dolga az Apple-nek, ha a táblagépük fejlesztéséről van szó, de azért mindig megoldják a feladatot. A második generációs Air is nagyon jó lett.

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés