2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Kínát is meghódította az Apple

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Canalys

A negyedik negyedévben az Apple mobiljai kelendőbbek voltak a Kínai Népköztársaságban, mint a Samsung, a Xiaomi vagy a Huawei készülékei.

Hirdetés

Az Apple hagyományosan a hazai, azaz amerikai piacra épít új iEszközeinek bemutatásakor, hiszen arrafelé nagyon komoly a cupertinóiak lojális bázisa, így nem meglepő módon az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus is remekelt odahaza. Ázsiában azonban akkora a kereslet a nagy képernyős mobilok iránt (értsd nagyobb, mint a 4 hüvelykes iPhone 5), hogy garantálható volt az új Apple termékek ottani sikere is.

Apple iPhone 6
Az iPhone 6 a mi tesztasztalunkon is megfordult

Arra azonban nem mindenki számított, hogy még a világ legnagyobb mobilpiacán is sikerül a cupertinóiaknak az első helyet megcsípni, a Kínai Népköztársaságban ugyanis inkább a jól árazott hazai termékek a menők. Vagy legalábbis voltak eddig: a Canalys úgy tudja, hogy a negyedik negyedévben az Apple szállította a kínai boltok polcaira a legtöbb mobilt, persze azt nehéz ellenőrizni, hogy mindegyik darab elkelt-e. A sikerhez a képernyőméret növekedése mellett hozzájárult a gigantikus előfizetői bázissal rendelkező kínai szolgáltatokkal való megegyezés, azaz az iPhone-ok előfizetői kedvezménnyel is elérhetők. A leszállított termékek alapján az Apple-t a Xiaomi, a Samsung, majd a Huawei követte a sorban.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.