November 10-től lesz piacon az új BlackBerry

Hirdetés

A BlackBerry maga ugyan kiszállt a telefongyártásból, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben ne jönnének ilyen márkanevű termékek. A név és a szoftveres csomag ugyanis egyrészt licencelhető, másrészt maga a kanadai gyártó is találhat donort egy-egy új modellhez. A DTEK60 tipikusan egy olyan gép lesz, amelynek a koncepciója még akkor született, amikor a BlackBerry-nél még úgy gondolták, hogy tolni kell a szekeret, közben viszont változott a felállás, de ennek ellenére kvázi illeszkedik a licencelős vonalba is, hiszen ezt sem a BB, hanem a TCL gyártja.

A TCL név egyébként is egyre többször fog felbukkanni az európai mobilos híradásokban, az Alcatel anyavállalata ugyanis elkezdni bevezetni magát az Ázsián kívüli piacokra is. A DTEK60 pedig egy olyan telefonra épül, amit TCL 950 néven lehet ismerni és ellentétben az Alcatel Idol 4-re épülő DTEK50-nel a donortelefon mifelénk egyelőre nincs piacon. Ez a BlackBerry számára azért jó hír, mert így egy olyan modellel lehetnek jelen, amelynek nincs meg a "BB-mentes" párja.


[+]

A kiszivárgott információk alapján a DTEK60 megjelenési dátuma november 10. Megtudtuk az árát is, Kanadában 700 dollárt kérnek majd érte, ami itthon bőven 200 ezer forint feletti árcédulát jelenthet. A DTEK60 viszont komoly vasra épül, Snapdragon 820-as chipset, 5,5 hüvelykes, QHD felbontású kijelző, 4 GB RAM és 21 megapixeles kamera jellemzi. És a jelenlegi információk alapján ujjlenyomat-olvasó is lehet a telefon hátlapján, ami azért meglepő, mert eddig a BlackBerry filozófiájába ezt nem lehetett beilleszteni. Reméljük, hogy pont ezzel kapcsolatosan majd látunk egyedi, BB-s megoldásokat, amely a felhasználó biometrikus azonosítójának védelméért felel.

Azóta történt

Hirdetés