2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Galaxy blog: Note5 Active novemberben, touchwizes Android 6.0 2016-ban?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PhoneArena

Elképzelhető, hogy a Note szériából is érkezik por- és vízálló változat, méghozzá az év vége előtt. A touchwizes Android 6.0 Marshmallow frissítések viszont csak a jövő év elején indulhatnak útjukra.

Nagy visszhang, ám korántsem egyöntetűen pozitív visszajelzések mellett mutatkozott be a Samsung legújabb csúcskategóriás phabletje, a Galaxy Note5. A villámgyors rendszerchip, a kitűnő fém és üveg konstrukció, a 4 gigabájt RAM és a vezetékmentes gyorstöltés a pozitív oldalt erősítik, a microSD foglalat, az infra és a lepattintható hátlap hiánya viszont a negatívat. Mindezt tetézte a kellemetlen bejelentés, miszerint Európában idén hivatalos forgalmazásban nem lehet az új csúcsphabletet megvásárolni, csak az S-Pen nélküli Galaxy S6 edge+-t, és annak sem örült mindenki, hogy a korábban pletykált 4100 milliamperórás akkumulátor helyett végül csak 3000-es telep került a hátlap alá.


Az S6 Active után (fent) állítólag érkezhet a szintén nagyobb akkumulátorral felszerelt Note5 Active [+]

A PhoneArena friss információi szerint a 4100 milliamperórás pletyka mégsem volt légből kapott, csak éppen az nem a Note5 telepmérete, hanem egy állítólag novemberben érkező Note5 Active-é. Mint ismeretes, a tengerentúlon már bemutatkozott az S6 Active a sima S6-nál lényegesen kövérebb teleppel, illetve IP68-as por- és vízállósággal, ilyen tulajdonságokkal rendelkező csúcskategóriás phabletje azonban még nem volt a Samsungnak („aktív” táblagépe viszont már igen). A PhoneArena „informátora” szerint a Note5 Active is az AT&T nevű amerikai szolgáltató kínálatában bukkanhat fel.

A samsungos Android Marshmallow infógrafika bevezetője
A samsungos Android Marshmallow infógrafika bevezetője [+]

Nem ez az egyetlen Samsunggal kapcsolatos friss hír: a YouMobile állítólag megtudta, hogy melyik Galaxy modellek kaphatják meg először a minap megnevezett Android 6.0 Marshmallow frissítést, amely az új Nexus készülékekkel valamikor az ősz folyamán startol el. A Note 4, Note 4 Duos, Note Edge, Note 5, S6, S6 Duos, S6 edge, S6 edge+, Alpha és Tab A tulajdonosok a fenti oldal szerint valamikor 2016 elején részesülhetnek a mályvacukros főverzióból, ez a lista pedig addig még bővülhet. Az Android 6.0 érkezését egyébként egy infografika közzétételével a Samsung is megerősítette, csak éppen azt nem közölte, hogy az első marshmallow-s frissítések mikor bukkanhatnak fel saját készülékeiken.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.