2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Notch és teljes kijelzős szabadalmak a Samsungtól

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobielkopen

Nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung sem hagyja ki a notch-őrületet, bár van egy teljesen más koncepciója is.

Hirdetés

A kínai szabadalmi hivatalhoz bejegyzett tervek szerint a Samsung is megváltotta csak oda menetjegyét a Szenzor-szigetekre. A SIPO adatbázisából kikerült dokumentáció alapján adott előlapkialakításhoz számos hátlapi megoldást rendelt a gyártó. A határozottan keskeny kávák miatt egyéb lehetőség híján a szenzorok, a beszédhangszóró és az előlapi kamera egy iPhone X-et idéző betüremkedésen kapott helyet, a hátlapon pedig különféle variációban látható a dupla kamerarendszer.


[+]

A kamera- és antennakilépés-variációk számossága miatt egyébként inkább olyan valamire majdcsak jó lesz típusúnak tűnik a szabadalmi kérvény, mint konkrét terméktervezetnek. Ahogy a teljes előlapot kitöltő megjelenítővel szerelt változat is. Se notch, se kávák, szimpla kamera a hátlapon. Feltehetően itt is a dizájn a hangsúlyos, nem pedig a konkrét technikai megvalósítás. Láttunk már persze közel teljesen kávamentes megoldást, a Xiaomi igen jól szerkesztette például a multimédiás hangszórót a Mi Mix 2 esetében, a kamerának és a szenzoroknak így is kellett némi tér.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt

    Új kamera, régi forma, döbbenetes teljesítmény és pár felszedett gramm: a Samsung paradigmaváltás helyett a tavalyi sikerreceptet tökéletesíti, némi áremelkedéssel.

  • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

    Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.