Nokia és Skype együttműködés

A Las Vegas-i CES konferencián a Skype és a Nokia bejelentette, hogy együttműködnek a bemutatott Nokia N800 internet tableten bemutatkozó, új típusú mobil Skype™ élmény fejlesztésében.

Hirdetés

Az együttműködés az asztali számítógépeken használt Skype ismertségére és sokoldalúságára támaszkodik, és célja a Skype-élmény mobilizálása. A Nokia N800 kis méretének és egyszerű, vezeték nélküli csatlakoztathatóságának köszönhetően a Skype felhasználói nem lesznek többé számítógéphez kötve, és bárhol Skype-olhatnak, ahol vezeték nélküli internetkapcsolatot találnak. A WiFi és Bluetooth telefonkapcsolattal, a szabad kezes használathoz szükséges funkciókkal, webkamerával, üzenetküldő billentyűzettel felszerelt, és különböző médiák támogatására képes Nokia N800-zal a Skype-beszélgetések otthon, a munkahelyen vagy menet közben is lebilincselő élményt jelentenek.

„Világszerte több mint 136 millió regisztrált felhasználójával a Skype vitathatatlanul élen jár az internet-kommunikáció világában” – mondta el Ari Virtanen, a Nokia Convergence Products részlegének alelnöke. „A Nokia új N800 internet tabletje a mobil Internethez készült. A Skpye-pal közösen minden várakozást felülmúló kommunikációs eszközöket fejleszthetünk.”

„A Skype nagy örömmel dolgozik együtt a Nokiával” – nyilatkozta Eric Lagier, a Skype Business Development, Hardware and Mobile részlegének igazgatója. „A vezető mobilkészülék-gyártóval folytatott együttműködésünk révén különleges lehetőséget kapunk arra, hogy a Skype-ot a mobilozó tömegekhez is eljuttassuk. A Nokia N800 bemutatkozásával a Skype az internetes beszélgetések központi szereplőjévé válik a WiFi-re alapozó készüléken. A Nokia N800 nagyszerű eszköz arra, hogy a Skype beszélgetések a személyi számítógépek világán túl is elterjedjenek.”

A Nokia N800-on használható első programváltozat várhatóan 2007 első félévének végétől tölthető majd le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés