Nem lesz több Google tablet, a Pixel Slate sem kap már utódot

A cég hardveres részlegének vezetője erősítette meg a pletykát, ám hozzá is tett egy-két enyhítő információt.

Először még csak pletykaként röppent fel, mostanra azonban a cég hardveres feje is megerősítette, hogy a Google hardveres csapata a tabletek helyett inkább a laptopos (pl. Pixelbook) vonalra fókuszál, tehát mostantól nem fogunk új táblagépet látni, sem a korábban megszokott, androidos, sem pedig a legutóbb használt, Chrome OS rendszerrel szerelt formában. A frissítési időszak egyébként sem volt túl pörgős, a 2015-ös Pixel C és a 2018-as Pixel Slate között is évek teltek el, és akkor sikert már egyik sem tudott elérni, mint annak idején a Nexus 7-generációk, amik még termékciklusuk végén is jó ajánlatként voltak elérhetők a boltok polcain, és itthon is rengeteg felhasználót toboroztak.

Rick Osterloh eloszlatta az ilyenkor szokásosan felmerülő összes kételyt: ez a döntés természetesen a Google hardveres részére vonatkozik, szoftveresen továbbra is minden szükséges hátteret megadnak a tabletekkel is foglalkozó partnereiknek, és természetesen a Pixel Slate is megkapja az eredetileg tervezett, hosszabb távú terméktámogatást.

Előzmények

  • Beköltözik a házba az új Google termékfamília

    Pixel óriástelefon méretes noccsal, hangszóróra biggyesztett táblagép receptkönyvvel és Chrome OS tablet opcionális billentyűzettel – így látja a Google a jelent és a jövőt.

  • Íme, az új Google termékcsalád

    Két új okostelefon, friss Chomebook és felcsíptethető kamera is van a széleskörű új Google termékcsaládban, illetve egy kicsi és egy nagy Google Home otthoni asszisztens.

Hirdetés