Nem könnyű a Sony Xperia Pro-I szervizelése

A PBK Reviews véleménye alapján jelentősen több buktatót rejt a szétszedés-összerakás, mint a testvérmodell esetén.

A Sony Xperia Pro-I jelentős részben egy Sony Xperia 1 III: azonos kijelzővel, rendszerchippel és akkumulátorral, ugyanakkor fejlettebb, félprofi kamerarendszerrel, 3.2-es USB-csatlakozóval és számos olyan funkcióval látták el, ami a Sony Alpha gépeket használó fotósoknak nagyon jól jöhet. Itthon vélhetően nem fogják hivatalosan forgalmazni, ahogy az előd Xperia Pro sem került piacra, viszont több helyen megindult már a termék, amiből egy a PBK Reviews szervizasztalán kötött ki, és természetesen nem úszta meg a szétszedést. Lássuk, mennyire bonyolult a művelet!

A szétszedés hátulról indul, az üveg hátoldal miatt érdemes nagyon óvatosan szétszedni, hogy ne törjön el, odabent viszont az látszik, hogy a Sony nem direkt nehezíti meg a szervizesek dolgát, a kis csavarfejek például Philips-szabványoknak megfelelőek, semmi speciális trükk nincs bennük. A munka ettől függetlenül nem egyszerű: a szalagkábellel az alaplaphoz csatolt USB-C port például csak úgy távolítható el, ha előtte csomó mindent kivettünk a telefonból, a törött kijelző cseréjéhez pedig szintén mindent ki kell szedni, a hangszórót, az alaplapot és a vibramotort is.

Érdekes, hogy míg néhány chipnél rézszalagot, illetve grafitréteget használtak szigetelésre és hővédelemre, addig maga a rendszerchip semmi ilyesmit nem kapott, ami a mobil melegedési problémáit idézheti elő, sajnos mi is találkoztunk olyannal a Sony esetén, hogy nagy felbontású videófeldolgozásnál, hardverigényes játéknál erős melegedés miatt leszabályozta a teljesítményt a rendszer.

A teljes szétszedés után az Xperia Pro-I kapott egy 3/10-es értékelést a javíthatóságára, ami nem túl jó annak ismeretében, hogy a fél évvel ezelőtti Xperia 1 III esetén 6/10 lett az értékelés: nagyon hasonló mobil, mégis rosszabb szervizelni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Sony Xperia Pro-I - csak műértőknek

    Hazánkba jelentős késéssel, de eljutott az a Sony mobil, ami már kompakt fényképezők szenzorához hasonló méretűvel dolgozik. Az 1.0 típusú Exmor RS pedig nem az egyetlen, amivel a fotósoknak kedveskedik az Xperia Pro-I.

Előzmények

Hirdetés