Nem is lesz Nokia XR30

Mármint ezen a néven. A legfrissebb információk szerint az új modellt Nokia XR21-nek fogják hívni.

Tegnap érkezett egy rakás hivatalosnak tűnő render a Nokia strapaszériájának új modelljéről, amit logikusan Nokia XR30 néven emlegettünk. A WinFuture ma már a várható specifikációt is közzétette, viszont úgy tűnik, a készüléket XR21-re keresztelik majd. Viszont az idei strapamobil is az X széria aktuális modelljére épít, ahogy két éve az XR20 tette az X20-szal, de lesznek különbségek az X30-hoz képest.

[+]

A 6,4 hüvelykes kijelző például AMOLED helyett IPS technológiát használ, viszont nem 90 Hz-es képfrissítéssel dolgozik majd, hanem 120 Hz-en. A Snapdragon 695 5G marad, a hátlapra viszont 64 megapixeles főkamera és 8 megapixeles ultraszéles látószögű szenzor kerül, mindkettő OIS nélkül. A Gorilla Glass Victus alá ugyanakkor szintén a 16 megapixeles szelfiegység lyukad.

[+]

A 33 wattos gyorstöltés közös jellemző lesz, de a vaskosabb, IP68-as védelemmel ellátott házban elfér egy nagyobb, konkrétan 4800 mAh-s telep. A WiFi 6-ról és az NFC-ről sem kell lemondani, illetve valószínűleg az FM-rádiót sem deaktiválják, plusz hozzácsapnak egy jack csatlakozót. Az Android 13 viszont csak a 2026 májusig tartó frissítési ciklus elején érkezik, mert elvileg az XR21 is Android 12-vel mutatkozik be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés