Hirdetés

Naviblog: Becker Ready43 Talk gyorsteszt

A Becker navigációkat olvasóink már egész jól ismerhetik, hiszen a márka készülékei közül több is járt már nálunk. Most a Ready43 Talk névre hallgató modellt kaptuk meg a Smartshoptól. Ez a típus a korábban már tesztelt „sima” Ready43 modellhez hasonlít, ám attól több ponton is eltér. Például rögtön azzal, hogy itt nem teljes Európa térképe van feltöltve a 2 GB-os belső memóriába, hanem 19 országot kapunk a pénzünkért. Az országok listáját látva inkább nyugat-európai csomagnak hívnám, ugyanis Magyarországon kívül a szomszédok közül Ausztria, Szlovákia és Szlovénia szerepel, ugyanakkor a legtávolabbi Andorra, tehát például Svédországba vagy Spanyolországba már nem juthatunk el vele.

A kevesebb térképért cserébe két fontos és hasznos extrát kínál a Talk utónevű változat. Az egyik a TMC, a másik pedig a Bluetooth kihangosítás. A TMC forgalomfigyelő funkciót nemrégen részletesen is kitárgyaltuk, így aki a műszaki hátterére és működésére kíváncsi, az olvassa el írásunkat. Itt is TMC antennás autós töltőt kapunk az alapcsomagban, de jár hozzá a Topmap Magyarország térkép is, tehát itthon gond nélkül használhatjuk a szolgáltatást. A Bluetooth kihangosító is remek dolog, a készüléket csupán össze kell párosítanunk a telefonunkkal. A telefonkönyv áttöltődik a navira, így a kimenő hívás kezdeményezése is igen egyszerű. Megjegyezném, hogy a hangszóró hangereje igen nagy, átlagos autóban 20-30%-on is tökéletesen halljuk a másikat.

A Ready43 Talk külsőleg illeszkedik az eddig megismert Becker modellekhez. Ezúttal nem csak az előlap, hanem a hátsó rész is fényes fekete burkolatot kapott, az oldalsó peremen pedig érdes tapintású, matt szürke műanyag fut végig. Alul találjuk a kikapcsolót, a miniUSB csatlakozót, és a microSD kártyanyílást. Felül a készenléti gomb, míg az előlapon a Becker-féle vissza billentyűt, mely ezúttal nem kapott világítást. A csomagban az autós töltő mellett egy passzív tartót és egy USB adatkábelt találunk, meg persze használatit is, de utóbbit a készülék memóriájába is feltöltötték PDF formátumban. Mindezekért 47 900 forintot kell fizetnünk, ez 9 ezer forinttal több a Ready43 típusnál. A felárért kapunk TMC-t (antennát és térképet is) és Bluetooth kihangosítást, igaz, hogy szerényebb térképcsomaggal kell beérnünk. Ugyanúgy jár viszont az iGO Primo alapú szoftver, az igényes kivitelezés, az ingyenes legfrissebb térkép opció és a 2 év gyártói garancia.

A cikk elkészítéséhez a Smartshop nyújtott segítséget, köszönjük! Ha valaki további információkra vágyik, a cég szakértőit személyesen is faggathatja az Erzsébet körúton található üzletükben.

Rusi

Előzmények