Nagyot erősödött a Nougat

Hirdetés

Nem csak a biztonsági csomaggal, az aktuális statisztikákkal is nagyon gyors volt ebben a hónapban a Google, máris láthatjuk az elmúlt hetek változásait az Android rendszeren. Ha visszaemlékezünk, február elején még siralmas volt a Nougat hányada, egy hónappal később már sokkal jobb lett a helyzet, az 5%-os határt azonban áprilisra sem lépte át a 7-es verzió. Egészen mostanáig.

Továbbra sincs meglepő változás, még mindig nem a legújabb verzió dominál
Továbbra sincs meglepő változás, még mindig nem a legújabb verzió dominál [+]

A sok, újonnan üzembe helyezett készülék nyilvánvalóan segített abban, hogy 7,1% legyen az összesített Nougat-szám, miközben a Marshmallow 31,2%-on stagnál, közel holtversenyben a 32%-ot magáénak tudó Lollipoppal. A régebbi rendszerek vesztettek jelentőségükből, már csak 18,8%-ot tud magáénak a KitKat, 9,1% a Jelly Beanhez tartozik, az Ice Cream Sandwich 0,8%-on, a Gingerbread pedig 1%-on van.

Előzmények

  • Már majdnem 5%-on a Nougat

    Több mint fél év telt a Nougat hivatalos premierje óta, ám a 7.0-s és 7.1-es verziók együttesen sem érik még el az 5%-ot. Szinte holtversenyben a Lollipop és a Marshmallow.

  • Lassan erősödik a Nougat

    Rengeteg Nougat-alapú eszköz mutatkozott be az MWC-n, a múlt havi statisztikák azonban nagyon keveset változtak az azt megelőzőhöz képest.

  • Alig 1% felett az Android Nougat

    Az egyik legmostohább körülmények között terjedő Android főverzió nem lehet büszke féléves teljesítményére.

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

Hirdetés