Hirdetés

MWC blog: A 35%-os kedvezmény

Még február 8-án jött egy email a GSMA-tól, akik az MWC-t szervezik, hogy van olyan lehetőség, hogy aki hosszabbat vonatozna március 2-ig bezárólag az országban, annak ők tudnak biztosítani egy 35%-os kedvezményt. Ami igazából egész sok, figyelembe véve, hogy egy Barcelona-Valencia távon mennyit gombolnak le az emberről. Az is benne volt a levélben, hogy ha szükségünk van ilyesmire, akkor csak dobjunk nekik egy választ.

Hirdetés

Dobtam.


[+]

A világon semmi sem történt, de elhatároztam, hogy ha már ennyire ígérgetnek, akkor meg fogom szerezni a kedvezményt, úgyhogy tegnaptól szisztematikusan megálltam az összes információs pultnál, hogy kérdőre vonjam őket. És mindenhol úgy néztek rám, mintha egy másik bolygóról jöttem volna, de persze gondolom ki volt adva, hogy itt bizony segíteni kell, bármi is a kérdés, szóval elkezdtek küldözgetni. Hogy majd a "transportation" feliratú pultnál segítenek. Ott azt mondta a hölgy, hogy őneki fogalma nincsen erről, de menjek a "tourism" pulthoz, ahol meg azt mondta a csaj, hogy hát ő szállást azt tud foglalni nekem, de ilyesmiről még nem hallott. Szóval menjek a fő-fő-fő információs agyközpontba, ahol hat jólértesült munkatárs dolgozik.


[+]

Odamentem (kép fent), néztek rám, mint valami rejtélyes betegségben szenvedő szerencsétlenre, majd egy huszárvágással el akartak küldeni a "transportation" feliratú pulthoz, hogy végtelen ciklusba kerüljek, de nagyon tiltakoztam, úgyhogy beküldtek valami koordinációs központba, ahol végre egy fickónak fény gyúlt a szemében, mert azt mondta, hogy ezt már egy darab ember kérdezte rajtam kívül. De arra nem emlékezett, hogy mi volt a válasz, szóval átkísért egy másik pulthoz, oda volt írva, hogy "transportation" és ott sem volt fogalma az embernek, úgyhogy már aggódtam, hogy innentől fogva ketten fogunk a rendszerben cirkulálni.

Az ember, aki segített
Az ember, aki segített [+]

De az én emberem állatira akart segíteni (jár a megarespekt és még közös szelfit is csináltam vele - itt van fent), szóval nekiállt telefonálgatni, mondta, hogy küldjek ide meg ide emailt és 10 percen belül kapom a kuponkódot. Küldtem, elmentem standokat feltérképezni, de megfenyegettem, hogy egy óra múlva itt leszek megint, ha nem jön válasz. És egy óra múlva tényleg ott voltam, láttam rajta, hogy erre a fordulatra nem számított, úgyhogy elkérte a telefonomat és elküldte bitre ugyanarra a címre a levelem megint, aztán felhívta őket, hogy megkapták-e, de mondták, hogy nem. És akkor addig bűvészkedett, mire neki megküldték a kódot, azt kinyomtatta egy használati útmutatóval együtt és vigyorogva elköszöntünk.

Jöttem vissza a szállásra könnyű léptekkel, leültem a gépemhez, hogy akkor most itt jegyvásárlás lesz online, aztán 20 perc múlva olyan idegállapotba jöttem (Maunika), hogy még szerencse, hogy a csapat zöme már a reptéren tologatta a bőröndjét, mert biztosan belekötöttem volna mindenkibe. Mert az egy dolog, hogy spanyol-only a jegyvásárlási felület a Renfe oldalán (odáig angol, hogy honnan-hova, onnantól szabira ment a fordító), de nem az van, hogy fogod a kódot és beütöd, mint egy tetszőleges webshopban, hanem hatvankét legördülő menün kell keresztülvergődni, mindenféle dolgokat kipipálni, meg is csináltam böcsülettel, erre leverte az árat nem 35, hanem 70%-kal, ami roppant gyanús volt. Pláne, miután elolvastam, hogy majd a kalauznak be kell mutassam azt a papírt, amit a fickó az MWC-n kinyomtatott és öles betűkkel rajta van, hogy 35%.

Úgyhogy ezt feladtam és mivel egyébként is a Clot-Arago vonatállomás mellett lakunk, ezért levonszoltam a kis testem az aluljáróba, hogy személyesen folytassam az ügyintézést. Ami úgy indult, hogy "do you speak English? No." És úgy folytatódott, hogy itt ő nem tud nekem jegyet eladni, menjek át a főpályaudvarnak számító Santsra. És tudjátok mit? Átmentem. Ezen a ponton nem fogom feladni. Ott sorszámhúzós(!) a jegyértékesítés, vártam öt percet, szólított egy hölgy, akiről messziről látszott, hogy nem fog tudni angolul - és tudott. És ahogy nyújtottam befelé az ablakon az MWC-igazolásomat, máris ütötte a gépet és egy perc múlva megvolt a kedvezményes jegyem. Ez itt, ni:


[+]

Győztem. Úgyhogy holnap reggel 10-kor felülök a vonatra, hogy aztán három óra múlva leszálljak Valenciában, mert én még maradik egy picit, ha van lehetőség, akkor ugyanis Bog utazik.

Hirdetés