MWC 2024: Nyomógombos, androidos, ütésálló egyszerre

Az AGM M7 pont azt kínálja az Android bevetésével, ami a nyomógombos mobilokból hiányzik.

Rengeteg próbálkozást láttunk már annak érdekében, hogy a nyomógombos telefonok okosabbak legyenek és bizonyos funkciók kapcsán legalább az elvárható minimális konnektivitási szintet megüssék, de ezekből valahogy sosem lett sikertörténet. A Firefox OS éppúgy elhalt, mint a KaiOS, amit a Nokia (HMD) és a CAT is erőltetett, ott még a Google is benne volt a buliban, az áttörés mégsem következett be. Erre most a kezembe nyomták az AGM standján az M7-et és meg voltam lepve.


[+]

Külsőre ez egy jól összerakott strapatelefon, abszolút kellemes nyomáspontú gombsorral óriási hátsó hangszóróval (109 dB) és levehető hátlappal -  mert a 2500 mAh-s akkumulátor cserélhető. A meglepő fordulatok akkor kezdődnek, amikor kiderül, hogy a QVGA felbontású, 2,4 inches kijelzőről kiderül, hogy érintésérzékeny. Kár, hogy egy elég gyenge LCD, ami könnyen invertálódó színekkel riogat, ha nem szemből nézzük.


[+]

Viszont a rendszer egy módosított Android 8.1 (Oreo), kapott 1 GB RAM-ot és 8 GB tárhelyet, de a funkcionalitást erősen megcsapdosták, kapásból nincs rajta Play Store és mondjuk böngésző sem, de előre telepítve kapunk olyan appokat, amelyekhez a nagy kijelző nem alapfeltétel. Skype, Spotify, WhatsApp és még egy csomó üzenetküldési szolgáltatás elérhető, ha pedig valami spécire lenne szükség, akkor APK fájlból nem tilos a telepítés, a standon mondták, hogy ők GTA-t is játszottak rajta, mi pedig javasoltunk egy Scorsese film megtekintését (a mester ugyanis már azon is kiakadt, hogy streaming platformokra kerül az alkotása).


[+]

A 4G hálózatokon is működő, IP68-as védettségű telefonhoz opcionálisan kérhető dokkoló (ami leginkább egy töltőbölcső), enélkül 140 eurós áron kínálja maga az AGM, de éppen alakul a hazai hivatalos forgalmazás (és szerviz) is. Nekünk mindenesetre az MWC utolsó napján a standon addig kiállított darabot a kezünkbe nyomták, hogy lehessen belőle teszt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés