MWC 2024: Kezünkben az Ulefone Note 17 Pro

Strapabíró készüléket össze tud rakni a gyártó, megpróbálkoznak a kecsesebb vonallal is.

Fél évvel ezelőtt, a 2023-as IFA-n mutatta meg először az Ulefone a Note 17 Prót, akkor még csak úgy, hogy "majd ez jön nemsokára", a 2024-es MWC-re viszont már végleges formában és árral (319 euró) érkezett a készülék. A mobil relatív nagy fejlődést hoz elődjéhez képest a 6,78”-es FHD+ AMOLED kijelzővel és az üvegszerű hátlappal. A mobil méretéhez képest 198 grammjával egész könnyű és kényelmes a fogása.


[+]

A dizájn a Honor 50-et és 70-et, Huawei P50-et vagy Nova 9-et idézi meg, hasonlót láthattunk már a szintén kínai másodligában játszó Blackview A200 Próban is. A hátlapi két hatalmas kamerasziget mondjuk az Ulefone esetén is kvázi felesleges, a 108 megapixeles főszenzor mellé ugyanis csak egy 5 megapixeles makró került.

A fekete és fehér színű mellett narancssárga hátlappal is rendelhető az eszköz
A fekete és fehér színű mellett narancssárga hátlappal is rendelhető az eszköz [+]

Az MWC-n kiállított modellen egy szinte stock Android rendszer futott, viszont nem a legfrissebb főverzióval, csak Android 13-mal. A Google alkalmazások mellett a telefonon előre telepítve mindössze egy demó programot és az infravörös porthoz távirányító alkalmazást találtunk.


[+]

A dobozban elvileg jár majd a készülék mellé a 33 wattos vezetékes gyorstöltő, és a standon kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy NFC is van a készülékben. S bár a 3,5 mm-es audio csatlakozó lekerült a készülékházról, az FM-rádiótól nem kell búcsút venni, USB-C csatlakozós fülhallgatóval állítólag az is működik majd. Ezt és még többet kipróbálunk majd, ha megérkezik a tesztkészülék, első blikkre pofás és jól összerakott modell lett a Note 17 Pro.


[+]

A szoftveres oldal és a frissítések helyzete viszont itt is kérdéses, ahogy a kamerás teljesítmény felett is egy nagy kérdőjel lebeg, ezek pedig a százezer forintos ár átlépésével nem elhanyagolható kérdések még akkor sem, ha másodligás gyártóról van szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés