MWC 2024: Vitrin mögött maradt a Galaxy Ring

A közelgő egészségügyi kütyü érdekes, ám egyelőre nem lehetett kipróbálni.

Túl kevés dolgot árult el a legutóbbi Unpacked eseményen előzetest kapott Galaxy Ringről a Samsung, hogy az MWC-s vizitet hivatalos bemutatónak tekintsük, ám tény, hogy a gyártó közelgő okosgyűrűje kint volt a barcelonai eseményen, méghozzá S és XL közötti méretekben, elvégre nem minden felhasználó ujja egyenlően vastag.


[+]

Az okosgyűrűk előnye a karra csatolható, nagyobb kütyük ellenében az észrevétlen viselés, megfelelő szenzorszettel és egészségügyi háttérrel pedig fontos kulcsadatokat rögzíthet egy ilyen apró szerkezet is.


[+]

Azt, hogy pontosan mit, a Samsung egyelőre nem volt hajlandó elárulni, ám a pulzus- és véroxigénmérő elég biztos szenzornak tűnik, akárcsak az alvás- és valamilyen szintű mozgásmonitorozás a Samsung Health szerteágazó rendszerébe beépülve.


[+]

A prototípus fázisban járó Galaxy Ring egyelőre három színben volt megtekinthető és az év második felére várt bejelentésig még maradt a Samsungnak ideje a dizájnt és a tudás véglegesíteni, és várhatóan csak akkor kapunk az üzemidőre és persze az árra vonatkozó információt.


[+]

Annyi világos, hogy a nagyobb gyűrűknek picivel nagyobb telepnek jut hely, és a Samsung közelgő vitalitási pontszámát is képes lesz a Ring követni, amely a University of George szakértő modellje a pihenési, aktivitási, nyugalmi pulzus és pulzusszám variáció kombinációjából számol ki.

A gyűrűt egyelőre csak hivatalos sajtóképeken lehet megtekinteni viselés közben
A gyűrűt egyelőre csak hivatalos sajtóképeken lehet megtekinteni viselés közben (forrás: Samsung) [+]

A Galaxy Ring is kiveszi majd a részét a napi mozgáscélok eléréséből és a kapcsolódó kártyák gyűjtéséből, ami motivációként hathat az egészséges(ebb) életre, ezek a kártyák szintén az év hátralévő részében futnak be a Health ökoszisztémába.

Előzmények

Hirdetés