Hirdetés

MWC 2023: Tíz perc alatt letudja egy régi-új Realme a töltést

A GT3 240W új szintre emeli a gyorstöltést. Már a nyugati piacokon, ahol a GT Neo5-öt átcímkézték.

Megtrollkodta a Xiaomi a Realme mai MWC-s bemutatóját: meg sem tudta tartani a BBK-s márka a GT3 240W startját, máris jelezte a kínai rivális: 300 wattos töltéssel készül, 5 perc kábelen töltött idővel. Persze itt már a percek annyit nem számítanak: negyedórán belül minden mobil csurig töltése elképesztően gyors, és jogosan irigykedhetnek azok, aki még mindig szűk-bő egy órát várnak saját telefonjuk teljes etetésére.


[+]

A gyorstöltési szabvány amúgy a BBK-nál elterjedt SuperVOOC brandinget használja, és mindössze 80 másodperc a mellékelt adapteren 20% töltöttséget visz a GT3 240W telepébe. A töltést három chip vezérli csak a telefonban számos szenzor mellett, a magas átvitelt 12 amperes, két végén Type-C kábel biztosítja és maga a töltőfej dual-GaN technológiával fogja vissza a méreteket, Type-C porton fogadva a vastag zsineget. A Realme 1600 ciklusig biztosítja a 80%-os kapacitást, azaz hosszú évekig lehet a telefont gyorstölteni, a 4600 mAh-s akkumulátor pedig egész vékony, 61,5%-át mégis lefedi a hőelvezető rendszer, ami összesen 6580 mm2-es.


[+]

A Realme a töltést 85 fokon és 85%-os páratartalommal, illetve -20 fokon is tesztelte, az egész rendszer pedig kiérdemelte a TÜV Rheinland Safe Fast Charge minősítését. A rendszer ezen felül AI töltésmódokat is kínál: GPS pozíció alapján, reptéren például 100%-ig tölt, tervezett útvonal közben viszont akkukímélési okokból csak 80%-ig, és a maradékkal a cél felé közeledve végez. Alvás során szintén 80%-ig megy fel a töltöttség, és a várható ébredésig rakja hozzá a rendszer a többi 20%-ot.


[+]

A telefon másik érdekessége a Pulse Interface névre hallgató, 25 színű RGB LED alakzat az áttetsző üveg hátlapon, ami két ritmusban és öt sebességgel tud pulzálni töltést, alacsony töltöttséget, időzítőt, bejövő hívást, üzenetek érkezését és mindenféle értesítést kijelezve. Az üveglap mögött az NFC antenna és a Snapdragon logó is látható, ám akárhányszor mondta el a Realme, hogy a GT Neo 5-ről GT3 240W-ra átnevezett telefon abszolút csúcskészülék, a cucc a tavaly népszerű Snapdragon 8+ Gen 1 chippel kell beérje. Cserébe a 6/128 GB-os variáns 650 dolláron nyit majd valamikor, 16/1024 GB-ig kínálva drágább kiszereléseket.


[+]

A bemutatón a maradék specifikáció szóba se került, de azért tudni mindent: hátra szimpla, 1/1,56"-es szenzorméretű főkamera került 50 megapixelen, optikai képstabilizálással, és hogy mennyire nem igazi csúcskészülék a GT3 240W, jelzi a 8 megapixeles ultraszéles és 2 megapixeles mikroszkópos kamera. A Realme 6,7"-es, 144 Hz-es, 10 bites, 1400 nites, 1240 x 2772 pixeles AMOLED panelje viszont mindent tud, ahogy a beépített ujjlenyomat-olvasó és a sztereó hangszóró is megvan. A telefon Android 13-at futtat Realme UI 4.0-val, ami ColorOS-en alapul.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés