MWC 2023: Prémium köntösben és áron jött meg az új Xiaomi okosóra

A Watch S1 Pro abban tér el a sima S1-től, hogy többe kerül.

Hirdetés

Amíg a Xiaomi által most bemutatott telefonok árazásánál lehetett érezni, hogy szándékosan a Samsung alá lőtték be ezeket, addig a kiegészítőkkel kapcsolatban viszont az a helyzet, hogy mintha kissé vaskosan fogott volna a ceruza. A roller kapcsán is markáns árugrást láthattunk, az új Watch S1 Pro pedig szintén nem lett olcsó, hazai ára ugyanis 150 ezer forintot kóstál, ez pedig már az a liga, ahol már van Galaxy Watch 5 (125 ezer forint), Huawei Watch GT3 Pro (130 ezer forint), vagy éppen Garmin Venu 2 (170 ezer forint). Magyarán joggal várhatja el a vásárló, hogy az S1 Pro komoly eltéréseket mutat a jóval olcsóbb S1-hez képest.


[+]

Ehhez képest az eltérések marginálisak. Mindkét óra rozsdamentes acél tokozást, és zafírkristály üveget kapott. Az S1 Pro valamivel nagyobb kijelzővel érkezik (1,47 inch az 1,43 inch helyett, ez majdnem hibahatár), ezzel együtt a 466 x 466 pixeles felbontás helyett 480 x 480 pixelt kínál. A technológia továbbra is AMOLED. Ugyanilyen mértékű eltérések adódnak az akkumulátor kapcsán, az S1-ben 470 mAh-s a telep, ez 500 mAh-ra nőtt, amivel a 12 napos átlagos üzemidő 14 napra bővült ki.


[+]

Adatkommunikációs szempontból nincs eltérés, továbbra is adott a kétcsatornás GPS, az NFC (ami korlátozottan fizetésre is használható), a WiFi és az 5.2-es Bluetooth is. A szenzorok is szinte megegyeznek, a Pro annyival tud többet, hogy bőrhőmérséklet mérésére is alkalmas. Az órákon futó szoftver tökéletesen ugyanolyan, ami azt is jelenti, hogy kissé zárt is a rendszer, a konkurensekhez képest kevés kompatibilitást mutat főleg fitnesz adatok exportálása és analizálása kapcsán. A Watch S1 jelenleg hivatalosan 80 ezer forintért érhető el itthon, ehhez képest az S1 Pro 150 ezer forintos ára gyakorlatilag értelmezhetetlen.

Előzmények

Hirdetés