MWC 2023: eSIM-es okos fülhallgatón dolgozik a Mymanu

Kijelző nélküli okostelefonként is felfogható a Titan, de amíg nem látjuk működés közben, jogosak a fenntartásaink.

Új fülhallgatót mutatott be a 2023-as MWC előestéjén megrendezett ShowStoppersen a Mymanu. A különféle mobiltelefonos kiegészítővel foglalkozó brit cég a Clik+ nevű fülesüket és a fordítószoftvertüket ötvözte úgy, hogy kivette a képletből az okostelefont. Helyette az új, nyak köré ülő Titan eSIM-kapcsolatra felkészített fülhallgató, így önmagában képes 4G hálózaton kommunikálni, a cég által fejlesztett szoftver pedig képes 37 nyelven (köztük állítólag magyarul is) fordítani valós időben, hívásokat indítani, zenét lejátszani, üzenetet küldeni, mindezt hangparancsok alapján. Ez túl jól hangzik így leírva, egyelőre se megerősíteni, se cáfolni nem tudjuk, hogy igaz-e, mert még nem láthattuk működés közben a terméket, de az MWC-n a standon állítólag ki lehet majd próbálnunk.

Így néz ki a Mymanu Titan, hogy mikortól lesz kapható, az kicsit ködös még. A fejlesztő szerint 2023-ban piacra kerül.
Így néz ki a Mymanu Titan, hogy mikortól lesz kapható, az kicsit ködös még. A fejlesztő szerint 2023-ban piacra kerül. [+]

A Titan felépítése az átlagos, nyak körül ülő fülhallgatók dizájnját követi, három gomb van a szár végén, ugyanígy az akkumulátor, az ismeretlen hardver és az USB-C töltőcsatlakozó is ott található. A hallójáratba illeszkedő fülesek végén mágnesek találhatók, így összekapcsolódva lógnak a nyakban. A Mymanu ígérete szerint saját fejlesztésű rendszerükön keresztül zene vagy podcast streamelése is megoldható és a Titan beépített tárhelyére letölteni is lehet majd. De teljesen azért nem mentesül az okostelefontól az, aki a Titanra bízná magát, a fordításhoz például a MyJuno alkalmazáson keresztül kell a beállításokat elvégezni, ugyanígy az eSIM-aktiválás is telefonon keresztül mehet. Egyelőre végleges árat nem tudni, de arra lehet számítani, hogy 300 euró fölött nyit majd a termék, jelenleg csak előregisztráció van még.

Itt van minden, ami lényeges: akku, eSIM, antennák, töltő, gombok.
Itt van minden, ami lényeges: akku, eSIM, antennák, töltő, gombok. [+]

A Titan mellett egy kész terméket is hozott a Mymanu, ez a Clik S, ez egy egyszerű TWS, aptX kodeken kommunikáló eszköz, mellyel használható a MyJuno program valós idejű fordításra, viszont itt a fordítás a telefonon történik. A Clik S működik iOS és Android eszközökkel is, Bluetooth 5.0-n csatlakozik rájuk, négy mikrofonnal van felszerelve, a hordozó bölcső Qi töltővel tölthető és akár 10 órányi működést ígér, a tokkal együtt pedig 30 órás üzemidőt. Az ára 148 euró, ez már piacon van, viszont mivel a ShowStoppersen nem volt róla demó, így a holnapi nappal induló MWC-n igyekszünk majd ezt is megnézni és kipróbálni.

Hirdetés