MWC 2023: Egyedi számlapok (és óraszíjak) a Timefliktől

A koreai startup Mr Face néven ismerős lehet régebbről, megnéztük gyorsan, miket tud új alkalmazásuk.

Két nagyobb stand között rohanva vettem észre az MWC-n a dél-koreai kiállítókat tömörítő rész szélén a Timeflik kiállított asztalait, s először azt hittem, hogy valamilyen okosóráról, karkötőről van szó. Kiderült, hogy tévedtem, az App Posterhez tartozó Timeflik alkalmazást fejleszt Androidra és iOS-re, melyen keresztül egy rakás egyedi számlapot lehet letölteni Tizen, WearOS és watchOS rendszerű okosórákra. Régebben MR FACE néven futottak, 2021-ben elnyerték a Google-től a legjobb WearOS alkalmazásért járó díjat.

Kértem az egyik alkalmazottat, hogy gyorsan mutassa meg, mit és hogy lehet programjukkal. Az ingyenesen letölthető és használható alkalmazás rendelkezik számlap-böngészővel és készítővel is. Azokat a számlapokat, melyeket mások csinálnak ingyenesen, 1,99 dollárért, vagy 2,49 dolláros havidíjért lehet elérni. A fizetős számlapok között különböző márkákkal együttműködésben készülő grafikákkal ellátott dolgok vannak, szóval ha valakinek minden álma egy Coca-Cola vagy Minion grafika az óráján, a Timeflikkel elérheti.

A szíjak egyelőre csak Dél-Korea és Japán vásárlói számára elérhetők.
A szíjak egyelőre csak Dél-Korea és Japán vásárlói számára elérhetők. [+]

A számlapkészítőben saját fotót állíthatunk be, különböző szöveget írhatunk ki, vannak választható óramutatók, betűtípusok, színek, előre generált sablonok. A Timeflik alkalmazást telefonra és az órára is lehet telepíteni, de azt mondták, érdemesebb a telefonon keresztül használni, mert gyorsabb és egyszerűbb még úgy. Ha kész a számlap, azt az ember simán hozzáadhatja az okosórája csatlakoztatásához használt alkalmazáshoz, erre van egy gomb a Timeflik appban.

Itt épp egy rólam készült remek (nem) fotóból csináltunk számlapot.
Itt épp egy rólam készült remek (nem) fotóból csináltunk számlapot. [+]

A koreai piacon és a japán piacon a Timeflik az együttműködéseit óraszíjakra is kiterjesztette, ezekre pár példa látható a fentebbi képen. Egyelőre a nyugati piacokra nem lehet tőlük rendelni, a tavasz folyamán szeretnének majd ebbe az irányba is terjeszkedni és globális szállítást biztosítani. Valamint tervezik a platform megnyitását az asztali rendszerek előtt, böngészőn keresztül futtatható számlaptervezőn dolgoznak.

iPhone-on iOS 14 a minimum rendszerkövetelmény, és az Apple Watch órák kompatibilisek, viszont egyelőre más iPhone-hoz csatlakoztatott óra nem. Androidon 6.0-s rendszer a minimum követelmény, támogatott a WearOS 2.0-nál újabbat futtató összes okosóra és a Tizen rendszerű Galaxy Watch 3-as is. A HarmonyOS, ZeppOS, Fitbit és Garmin nem támogatott.  Akit érdekel, itt megtalálja az App Store-ban, itt pedig a Play Áruházban a Timefliket.

Hirdetés