MWC 2022: Belépőszintű telefonokat jelentett be a Nokia

Vagyis a HMD. A C-széria bővült három modellel, amelyek közül a C21 Plus lesz kapható nálunk is.

Bár a Nokia nem tartott külön rendezvényt Barcelonában, három új termék bejelentését a kiállítás nyitónapjára időzítették. Mindhárom masina alapvetően az olcsó kategóriában játszik, gyakorlatilag a legkedvezőbb árfekvésű Nokia telefonokról van szó, amelyek C2 2nd Editon, C21 és C21 Plus néven futnak, ám azt már most tudjuk, hogy a trióból csak a C21 Plus lesz Magyarországon hivatalosan forgalomban.

Nokia C2 2nd Edition
Nokia C2 2nd Edition [+]

A rend kedvéért azért emlékezzünk meg pár szóban a C2 2nd Edition nevű masináról is: ez egy nagyon egyszerű, Android 11 Go rendszert futtató, négymagos MTK chipsettel rendelkező, 5,7 inches, FWVGA(!) felbontású kijelzőt kínáló, roppant szerény tudású termék 5 megapixeles, fixfókuszos kamerával és 2400 mAh-s akkumulátorral. Ez tipikusan a 100 dollár alatti árszint, bár árakról pont nem esett szó a bemutatón.

Nokia C21
Nokia C21 [+]

A C21 már egy teljesen más szint, pedig ez is inkább a belépő kategória. A 6,517 inches kijelző HD felbontású, fentről V-notch lóg bele, ami annyiból kicsit meglepő, hogy azért kávák is maradtak, ahol talán elfért volna az előlapi kamera. A chipset egy Unisoc 9863a, (nyolcmagos, Cortex-A55, 28 nm), ami nyilván nem egy különösebben erős megoldás, de a kategóriában azért elmegy. A 32 GB belső tárhely 2, illetve 3 GB RAM-mal lesz majd választható, hátulra ujjlenyomat-olvasó, valamint 8 megapixeles kamera került egy 2 megapixeles segédszenzor társaságában. Az akkumulátor 3000 mAh-s, 4G, WiFi (802.11 b/g/n), microUSB, GPS és 4.2-es Bluetooth alkotja az adatkommunikációs repertoárt, a rendszer pedig itt is az Android 11 Go. Ez a modell nálunk is kapható lesz.

Nokia C21 Plus
Nokia C21 Plus [+]

A C21 Plus ugyanaz, mint a sima C21, csak vaskosabb kiadásban, vagyis az akkumulátor itt már 4000 mAh-s, a hátsó kamera pedig már 13 megapixeles képeket készít, minden más azonban változatlan. A három eszközre a Nokia két évnyi biztonsági frissítést garantál.

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a Nokia G21

    Kijelzőben és akkumulátoros üzemidőben fejlődött a Nokia G20 utódja, kamerában lépett előre és hátra is.

Hirdetés