MWC 2019: Ismét megmosolyogtató a Konka standja

Hirdetés

Vannak dolgok, amik nem változnak, és amíg MWC az MWC, addig a kínai Konkának mindenképpen valami nagyon égő dolgot kell mutatnia a standján. A tavalyinál cikibb felhozatalt idén nem tudtak prezentálni, de összességében még mindig nagyon távol vannak a készülékeik a használhatóságtól.


[+]

A lelkesnek nem mondható gyártói illető is tisztában volt ezzel annyira, hogy fennhangon az asztalon tartotta iPhone-ját, és minden kérdésünkre az volt a félvállas válasza, hogy ezek a termékek nem jönnek Európába. Mindannyian megnyugodhatunk.


[+]

A Konka ugyanis megcsinálta azt, amire valószínűleg nem sok igény van. Friss Android rendszer, oldschool, öreg AOSP-ikonokkal és alkalmazásokkal, hosszú várakozási időkkel és méretes akadozásokkal. Vaskos káva (állítólag 90%-os a kijelző/előlap arány, de fogalmam sincs, hogyan számolták) mellé társított notch, fókuszpontot soha nem találó, nullextrás, de legalább dupla hátlapi kamera, és kopogós-recsegős anyagminőség. A specifikációs listát szerintem ne is erőltessük, de szinte művészet, hogy ennyire puritán Androidból és alacsony felbontású kijelzőből hogy lehet ennyire nyögvenyelős készüléket csinálni.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Előzmények

Hirdetés