MWC 2017: Ön a kormánynak dolgozik?

Amennyiben Ön egy országot, hivatalt, esetleg egy roppant fontos illetőt képvisel, és biztonságos telefonra és/vagy szoftverkörnyezetre vágyik, amely ellenáll minden külső, modern technológiát felvonultató kíváncsiskodásnak, elképzelhető, hogy az Egyesült Arab Emirátusokból érkezett Katim az Ön következő választása. Amennyiben viszont csak egy átlagos, különösebb kormánytevékenységet vagy sorsfordító döntéseket nem hozó állampolgár, sajnos nem lesz lehetősége a DarkMatter biztonsági megoldásokat szolgáltató vállalat okostelefonját beszerezni, mert hagyományos csatornákon nem kerül értékesítésre. A Katim egyébként egy biztonsági és szoftvervédelmi négyesfogat kombinációja, melynek a része a Katim Phone, a rajta futó (de más android rendszerű mobilra is licencelhető) Katim OS androidos felület, a Katim Secure kommunikációs csomag és a Katim Cyber Command Center, amellyel minden kapcsolódó szolgáltatás felügyelhető.

Fényképezni le lehet, megfogni a működő Katim Phone-t még nem
Fényképezni le lehet, megfogni a működő Katim Phone-t még nem [+]

Telefonilag a Katim Phone egy jókora, a sarkainál lecsapott, vastag alumínium borítást kapott mobil 5,2 hüvelykes Full HD kijelzővel, IP67-es por- és vízálló kivitellel, 4/64 gigabájt RAM/tárhely kombinációval és Snapdragon 821-gyel. Nem csak a külső és a teljesítmény lehet megnyerő: a 3800 milliamperórás akkumulátor hosszú használatot ígér, a kamerák 5 és 12 megapixelesek. A Katim Phone lényege persze a biztonságos szoftvercsomag, melynek a része a Shield mód, amely minden rögzítési lehetőséget, kamerát, mikrofont kilő, ha aktiválva van. Szintén része a felhozatalnak a kernelszintű védelem, az állománytitkosítás, védelem az USB-port oldaláról, a többlépcsős azonosítás a bootolástól kezdve, valamint a biztonságos üzenetküldés 256 bites titkosítással és automatikus törléssel olvasás után (Katim Messenger).


[+]

A Katim Engage egy biztonságos munkakörnyezetbe szánt alkalmazás, amellyel a megbízható hírforrásokat és egyéb információkat lehet beszerezni, akár cégen belül. Ez a szolgáltatás már a jövő hónaptól elérhető lesz, míg aki a Katim telefonjával kíván szert tenni a DarkMatter teljes biztonsági és védelmi gyűjteményére, a negyedik negyedévig várnia kell a Phone szállítására. Olyannyira nagy egyébként a titkolózás (vagy annyira korai fázisban van a Katim OS), hogy a két működő darabot csak távolról sikerült lencsevégre kapni. Ha viszont Önnek komolyabb tervei vannak a DarkMatter megoldásával, és elég fontos személyt, hivatalt vagy szervezetet képvisel, zárt ajtók mögött alighanem többet megtudhat a Katimról, mint amit a DarkMatter MWC-s, nyílt színi standján nekünk elárultak.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Hirdetés