MWC 2015: Saját mobil fizetési rendszer a Samsungtól

Az Apple Pay és a nemrég beharangozott Android Pay után megérkezett a Samsung saját mobil fizetési rendszere is, mely nem meglepő módon Samsung Pay névre hallgat. A dél-koreai vállalat megoldásának előnye, hogy az NFC mellett az MST technológiát is támogatja, utóbbi miatt szinte az összes érintésre alapuló fizetést megengedő bankkártyás terminállal használható. Az MST rövidítés amúgy a magnetic secure transmission szavakat takarja, a szabványt a LoopPay cég megvásárlásával szerezte a Samsung.

A Samsung semmit nem bízott a véletlenre, számos a témához kapcsolódó céggel kötött megállapodást, mint például a Visa, a MasterCard, az American Express, a Bank of America, a Citi, a JPMorgan Chase és a U.S. Bank. A vásárlást az ujjlenyomat-leolvasó segítségével hitelesíti a telefon, a bankkártyákkal kapcsolatos adatokat pedig a belső fejlesztésű KNOX és az ARM által karban tartott TrustZone segítségével védi és titkosítja.


[+]

A Samsung Pay a tervek szerint nyáron indul az Egyesült Államokban és Dél-Koreában, melyet Európa és Kína követ majd, ennél pontosabb adataink azonban egyelőre nincsenek.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Előzmények

Hirdetés