MWC 2015: Mindenre tehetünk Trackimo követőt

Ismeri valaki a Trackimo nevű céget? Nem? Sebaj, mi sem ismertük, de arra jó egy MWC (többek között), hogy ilyen lelkes vállalkozásokkal találkozzunk. A Pepcom nevű eseményen - ami szerencsésen körülbelül a Samsung Galaxy S6 bejelentésével egy időpontra esett - sok ilyen kisebb cég próbál pár perc hírnévre szert tenni. A Trackimo hostesse az utolsó pillanatban nyomott a kezünkbe egy szórólapot, már épp el akartuk hagyni a helyszínt, de a kedvükért odasétáltunk az asztalukhoz, ahol a hostessről kiderült, hogy ügyfélmanager.

Bárhova elrakható tracker
Bárhova elrakható tracker [+]

A Trackimo pofonegyszerű dolgot csinál, egy GPS nyomkövetőt fejlesztenek, ami akkumulátorról megy pár napig töltés nélkül és integrálnak bele egy SIM-et is, ami az általunk igényelt intenzitással fellövi egy tárhelyre a nyomkövető koordinátáit. Nincs ebben semmi rendkívüli - elsőre mi is ezt gondoltuk. Aztán kiderült, hogy a SIM-ért nem kell fizetni, az adatátvitel költségei ugyanis benne vannak az árban. Ha most valaki elugrik a Trackimo weboldalára, akkor ott még azt olvashatja, hogy 1 évig működik a kártya, nekünk már marketing igazgató azt mondta, hogy nincs időkorlát, ráadásul 55 országban üzemel.

Bőröndbe ezt a formát javasolják
Bőröndbe ezt a formát javasolják [+]

A Trackimo újdonsága, hogy a kissé oldschool, négyszögletes kis dobozt felváltják olyan nyomkövetőek, amelyek igazodnak a felhasználás módjához. És mind csutkára ugyanannyiba fog kerülni, a trvek szerint 130 euro lesz egy kütyü, amely magában foglalja a SIM-et is. A kis standon a következő okosságok voltak: bőröndbe, pénztárcába tehető, kártyaszerű tracker, karóra (ami nyilván óraként is működik, jelzi az időt), illetve háziállatra akasztható nyomkövető.

Háziállatra szerelhető Trackimo
Háziállatra szerelhető Trackimo [+]

A szoftveres oldal két extrát tud. Egyrészt néhány termék (például a karóra) hangátvitelre is alkalmas, a rajta levő SOS-gombot megnyomva beszélhetünk is, akinek pedig van távoli hozzáférése, belehallgathat a környezeti zajokba messziről. Ezt főleg idősebbeknek és gyermekeknek javasolja a cég. A másik okosság, hogy a kezelőszoftverben fel lehet állítani egy virtuális kerítést a térképen, és a "felügyelő" telefonjára érkezik azonnali notifikáció, ha a tracker elhagyja a berajzolt területet. Háziállatok és gyermekek kapcsán szintén hasznos lehet.

Csuklón, óraként is lesz Trackimo
Csuklón, óraként is lesz Trackimo [+]

A Trackimo új termékei még nem kaphatók, de a második negyedévben már elérhetők lesznek, itthon is működnek, a webshop pedig Franciaországban működik, így a beszerzést a postaköltségen kívül nem terheli további adó.

Azóta történt

  • Trackimo - SOS, itt vagyok!

    Nyomkövetőt teszteltünk, a Trackimo aprócska eszköze vészjelzést is le tud adni, tehetjük emberre, járműbe, csomagba, hogy mindig tudjuk, hogy merre járnak a számunkra fontos dolgok és személyek.

Előzmények

Hirdetés