MWC 2015: Kapható a Polaroid apró fotónyomtatója

Nem a Polaroid az első, ahol úgy gondolták, hogy roppant hasznos lenne, ha a telefonnal lőtt fotóinkat könnyedén ki tudnánk nyomtatni. A Zip névre hallgató apró kis printer akkumulátorral működik, magunkkal tudjuk vinni bárhová, a telefonhoz pedig NFC és Bluetooth segítségével kapcsolódik. Androidra és iOS-re érhető el az az alkalmazás, amely nem csak arra képes, hogy a képeket átlöki a masinára és abból egy fizikai fotó keletkezik, hanem előtte editálási lehetőségeket is biztosít, adhatunk keretet, emotikonokat, bélyegeket a képhez, csinálhatunk montázst, majd az eredményt viszontláthatjuk egy fotón.

Ekkora képeket nyomtat a Zip
Ekkora képeket nyomtat a Zip [+]

A Zip két színben lesz elérhető, feketében és fehérben lehet majd megvásárolni. A 130 dolláros ár nem tűnik túlzottan barátságosnak, ráadásul a papírért is perkálni kell, a 100 darabos kiszerelés 25 dollár. Jellemző momentum volt, hogy a Polaroid asztalánál egy amerikai újságíró egyszerűen azzal kommentálta azt a tényt, hogy a cég egyáltalán jelen van, hogy ő azt hitte, hogy a vállalat már rég megszűnt. Ehhez képest azonban nem csak a Zip volt újdonság, hanem Socialmatic névre keresztelt fényképezőgép is, amely egy jókora, hasábszerű, 4,5 hüvelykes érintőkijelzővel ellátott képződmény, Android 4.4 fut rajta, 4 GB belső tárhelyet kapott és 14 megapixeles felbontásra képes.


[+]

A Socialmatic trükkje, hogy ebben is van fotópapír, magyarán a régi, a cég hírnevét meghozó termék modern reinkarnációja, kattintás után rögtön ki is tudja nyomtatni a képet és most még arra sem kell várjunk, hogy megszáradjanak a fotók. A kütyüben GPS, WiFi és Bluetooth modul is helyet kapott sőt, sztereó hangszórókkal is rendelkezik, hiszen az Android miatt kvázi egy furcsa tabletként is használható. Ára 300 dollár, de ha 10 papírt is szeretnénk bele, akkor már 350 dollárt kell fizessünk.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Hirdetés