MWC 2015: Itt az új HTC One

Hirdetés

Ahogyan azt sejteni lehetett, a HTC barcelonai bemutatóján elsőként a tajvani gyártó új csúcsmodellje mutatkozott be, amely nem meglepő módon a One M9 nevet kapta. A HTC hosszan sorolta, hogy az M7 és az M8 mért volt kiváló készülék, majd végre megnézhettük az újdonságot is, amely ugyan nem akar semmiféle technikai paraméterében túlszárnyalni konkurens gépeket, de a minőségérzet továbbra is mellbevágóan magas.

Peter Chou, a HTC elnöke a One M9 bemutatóján
Peter Chou, a HTC elnöke a One M9 bemutatóján [+]

Az újdonság picivel kisebb, mint az elődmodell, 3 grammal könnyebb is, de ugyanúgy unibody, azaz egyetlen elemből álló, alumínium házat kapott, amelynek érdekessége, hogy kétféleképpen munkálták meg. Elöl-hátul szálcsiszolt, oldalt viszont kicsit más jellegű az anyag, az ezüst színű verziónál itt arannyal csillogó sávot látunk, amely igen impozáns. Egyébként a termék elérhető lesz ezen kívül feketében, pirosban (ilyet nem tettek ki a bemutatón) és bornzos árnyalatban is.


[+]

Az előlapon továbbra is 5 inches kijelző ücsörög, amely Full HD felbontású. Élőben a színek szépek, a betekintési szöggel és a láthatósággal semmi gond nincs. A burkolat alatt a Qualcomm 64 bites, nyolcmagos processzora, a Snapdragon 810-es dolgozik, a RAM mérete 3 GB. A belső tárhely 32 GB, amely microSD-vel bővíthető.


[+]

Nagyot fordult a világ a HTC-vel a kamera kapcsán. Kellett némi idő, néhány erős kritika és sok felhasználói visszajelzés, mire belátták, hogy egy csúcsgépben a 4 megapixeles kamera egyszerűen nem lesz elég, ezért ezt most kvázi előre szerelték, hogy a szelfik kapcsán hozza az elvárhatót, állítólag 300%-kal világosabb képet tud csinálni, mint a konkurens masinák előlapi modulja. Persze kapunk mindenféle utólagos képmanipulációs megoldást a tökéletes szelfi érdekében. A hátlapra 20 megapixeles kamerát szereltek, amely mellett két tónusú ledes villanó teljesít szolgálatot.


[+]

A szoftver az Android 5.0.2-es verziójára épül, de szokás szerint szinte rá sem lehet ismerni a Sense felület 7-es verziója miatt. Ez az interfész továbbra is igen jó testreszabhatósággal kecsegtet, számos téma szedhető le a netről, a menüben egymás alatt helyezkednek el az alkalmazások ikonjai, a főoldalt balra húzva pedig a Highlights felületre léphetünk át, ami gyakorlatilag a korábbi Blinkfeed tovább csiszolt variánsa netes forrásokra támaszkodó hírözönnel. Az appok között egy új, fitnesz funkciókra kihegyezett programot is találunk, ami nem meglepő, hiszen a One M9 mellett egy aktivitásmérő csuklópánt, a Grip is bemutatkozott.


[+]

Adatátviteli szempontból is megkapunk mindent, Cat.9-es LTE került a masinába, amelynek elméleti maximális letöltési sebesség 450 Mbps. Van NFC, a Bluetooth 4.1-es, az USB port MHL-kompatibilis, a GPS vevő mellett GLONASS támogatás is akad. Zenében is tovább tudott fejlődni a gép, az előlapi hangszórók megmaradtak, a Dolby-val közösen pedig állítólag 5.1-es, térhatású hangzásra is képesek. Ezt a zajos demonstrációs területen nem tudtuk kipróbálni. A készülékbe nanoSIM rakható, az akkumulátor 2840 mAh teljesítményű, ami gyártói adatok szerint több mint 20 órás beszélgetési idővel kecsegtet, ám érdekes, hogy a HTC nem tartotta fontosnak, hogy az üzemidő kérdését külön kiemelje az újdonság kapcsán.

Valószínűleg a második negyedévben már piacon lehet a termék, árat még nem tudtak hozzá mondani, de gyaníthatóan nem lesz olcsó, a HTC eszközök hagyományosan a prémium árkategóriában mozognak.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Hirdetés