MWC 2015: Energizer telefonok a horizonton

Hirdetés

A ShowStoppers rendezvényen bukkantunk az Energizer standjára, és bár arra számítottunk, hogy valami akkumulátorral kapcsolatos eszközt vagy megoldást fogunk látni, négy saját márkás telefont találtunk az asztalon. Bár magukat a készülékeket nem az Energizer, hanem egy külső cég gyártja, azok a leginkább elemeiről és akkumulátorairól ismert vállalat nevét viselve kerülnek majd piacra, többek között Európában is.


[+]

A négy telefonból kettő a feature phone piacon indul, az Energy 240 és 270 modellekben viszont közös az IP67 szabványnak történő megfelelés, azaz mindkét mobil korlátozott mértékben por- és vízálló. A kisebbik (240 utótagú) készülék csak 2G hálózaton működik, a kamerája 1,3 megapixeles, az akkumulátora pedig 1450 mAh kapacitású. Az Energy 270 3G-n is tud kommunikálni, 3,2 megapixeles fényképezőt és 1900 mAh kapacitású akkumulátort kapott. Mindkét mobil QVGA felbontású kijelzővel rendelkezik és két SIM-et fogad egyszerre.

Az Energy 400 és Energy 500 viszont Androidot futtat, KitKattel kerülnep piacra, később viszont mindkettőre érkezik majd Lollipop frissítés. Az Energy 240 és 270 mobilokhoz hasonlóan itt is játszik a porral és vízzel szembeni védettség, ám utóbbi egy kicsit izmosabb az IP68 szabványnak köszönhetően. A felhasználói felületen nem fedeztünk fel szemmel látható változást, első blikkre úgy tűnik, hogy alap Androidot kapunk. Mindkét modell rendelkezik Bluetooth 4.0, WiFi és a-GPS egységekkel, két SIM-et kezel, mobilhálózaton pedig legfeljebb 21 Mbps letöltési és 5,76 MBps feltöltési sebességre számíthatunk.


[+]

A kisebbik modell Mediatek MT6572 lapkával van szerelve, 512 MB RAM-mal és 4 GB belső tárhellyel rendelkezik, utóbbi microSD-vel bővíthető. Az IPS kijelző 4 hüvelykes képátlóval és 480 x 800 képpontos felbontással rendelkezik. Az akkumulátor mérete 2400 mAh. A nagytestvér Mediatek MT6582 SoC-t, 1 GB RAM-ot és 8 GB belső tárhelyet (microSD-vel bővíthető) tud felmutatni, 5 hüvelyhes HD IPS megjelenítő mellett. Az akkumulátor 3000 mAh kapacitású.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Hirdetés