MWC 2014: Középkategóriás tablet a Huaweitől, főleg multimédiára

A Huawei összesen öt terméket mutatott be az MWC-n, ezek között két táblagép is helyet kapott. Az egyszerűbb, olcsóbb, ám mégis korrekt tudású Mediapad M1 nem a legdurvább tabletek között óhajt versenyezni, inkább egy megfizethető, zenehallgatásra és filmnézésre kialakított eszközről beszélhetünk, amely 300 eurós árával próbál majd híveket szerezni.

A fémből készült gép burkolata alatt négymagos processzor rejtőzik, a RAM mérete 1 gigabájt, ennek nyolcszorosa a belső tárhely, amely microSD-vel tovább bővíthető. Mivel a Huawei idén nagy hangsúlyt fektet a 4G-re, ezért ez a masina is képes az LTE-hálózatokon való működésre, a letöltési sebesség maximum 150 Mbps lehet. A kijelző IPS technológiát kapott, a gyártó szerint 178 fokos a betekintési szög, a felbontás pedig 1280 x 800 pixeles, ami a nyolc hüvelykes átló mellett 189 ppi-t jelent.

Az eszköz érdekessége, hogy sztereó hangszórókat kapott, mindenféle varázslatos fantázianevű hangzásjavító technológiát préseltek bele, de ennek eredményességéről a bemutató során mi magunk nem tudtunk meggyőződni, mivel igen nagy volt a hangzavar a teremben. No meg az sem lényegtelen, hogy a Huawei "elfelejtett" zenéket tenni a kiállított termékekre, amelyek egyébként kissé még bétásnak tűntek, sokszor éreztük, hogy meg-megakad a menürendszer, pedig a némiképp átdolgozott felhasználói felület elég csinos és sok apró extrával, szenzorokkal kényezteti a felhasználót.

A Mediapad M1-gyel telefonálni is lehet, felül van beszédhangszóró, alul pedig láttuk a mikrofon lukacskáját. Az egész kütyü csupán 7,9 milliméter vastag, ennek ellenére egy 4800 mAh teljesítményű akkumulátor azért belefér. Miután van SIM az eszközben, ezért számíthatunk arra, hogy szolgáltatói kínálatban is felbukkan, a siker záloga szokás szerint egy ütős árképzés lehet.

Azóta történt

Hirdetés