MWC 2014: Keménylegények a Panasonic-tól

Hirdetés

A Panasonic standján két öt hüvelykes eszközt mutattak nekünk, melyekről a gyártó munkatársa kijelentette, hogy szigorúan nem telefonokról, hanem táblagépekről van szó. Amikor előhozták a gépeket, meg is értettük, miért mondta ezt az úriember. Két rugged készülékről van szó, melyek a legkeményebb igénybevételnek is ellen tudnak állni, a külső is ennek megfelelően alakul. És mivel egyrészt nem csúnya a készülékház, másrészt alapvetően funkcionális strapamobilokról van szó, ezt el is nézi az ember.


[+]

Az egyelőre névtelen prototípusok hardveréről és szoftveréről nem sok mindent tudtunk meg, az operációs rendszeren (Android 4.2.2 és Windows Embedded for Mobile) kívül csak annyit árultak el, hogy mindkét modell két microSIM-et tud egyszerre kezelni. A készülék tetején egy vonalkódolvasó kapott helyet, az előlapon zajszűrő mikrofonokat találunk. A hátlapi kamera 8, az előlapi fényképező 2 megapixeles.


[+]

A strapabírásról már annál több szó esett. Az eszköz megfelel az IP68-szabványnak, akár 3 méterről betonra ejthető szemben az 1,8 méteres átlagnál. Érdekes az akkumulátor is, mely egyrészt 6200 mAh kapacitású, másrészt a készülék kikapcsolása nélkül cserélhető. Fekete mágiára azért nem kell gondolni, az eszközben helyet kapott egy beépített energiaforrás is.


[+]

A Panasonic újdonságai október folyamán kerülnek piacra, Japánban, az Egyesült Államokban és Euróba bizonyos részein. Pontos dátumról és árról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

  • Panasonic P31 – irány India!

    Indiában próbál szerencsét az Európából másodszor is visszavonulásra kényszerülő japán szórakoztatóelektronikai óriás.

Előzmények

Hirdetés