MWC2011: SanDisk újdonságok

A SanDisk idén egészen nagy standot bérel a legfontosabb, 8-as csarnokban a Barcelonában rendezett Mobile World Congress 2011 kiállításon. Megkerestük az illetékes vezetőt, hogy megtudjuk: merre tart a SanDisk.

Hirdetés

Mike Wong, a cég sajtókapcsolatokért felelős igazgatója lapunk kérdésére elmondta, hogy a cég változatlanul a legnagyobb gyártó a hordozható flash memória piacon, naponta több, mint másfél millió darab memória készül gyáraikban. A jövőben az üzletág elsősorban a memóriabővítés és a sebesség emelésének irányába tart, új formátumokra rövid időn belül nem számíthatunk.

A cég a CES-en mutatta be a 128 GB kapacitású, UDMA7 szabványú (akár 100 MB/s sebességgel írható) CompactFlash modulját. Az USB flash drive-ok (pendrive) piacán a cég a megemelt biztonsági megoldásokkal, valamint az azon szereplő adatok cloudban történő mentésének lehetőségével kívánja magát megkülönböztetni a többi gyártótól.

A cég vezetője azt is elmondta, hogy jelenleg úgy látják, egyre növekvő az igény a hordozható készülékek gyártói részéről a beépített memóriamodulokra, így ennek a fejlesztése most az egyik leghangsúlyosabb. Az ilyen típusú hardverek előnye a könnyebben megvalósítható optimalizáció, ezért a jövőben a kereslet növekedésére számítanak.

Ennek jegyében mutatták be Barcelonában a iNAND és iNAND Ultra moduljukat, melyek akár 64 GB kapacitást tudnak biztosítani mindössze 12 x 16 milliméterben. Az iNAND mindössze 1 milliméter vastag, így több szabadságot (és helyet) biztosít a készülékgyártóknak. Az iNAND a korábbi NAND széria utódja, de a csíkszélesség 24 nanométerre redukálódott, ezzel lehetett elérni a méret csökkentését.

Az egyéb memóriák területén egy éves viszonylatban a tárolókapacitás duplázására számítanak.

Hirdetés