MWC2010: videón a HTC újdonságai

Hirdetés

A HTC az elmúlt években elképesztő mértékben kinőtte magát. A cégnek olvasóink között is számos rajongója van, aminek legfőbb oka valószínűleg az, hogy időről időre piacra dobnak egy olyan készüléket, ami a kissé már elcsépelt Windows Mobile-nál is tud újat mutatni. Arról persze nem is beszélve, hogy a sokak által gyárilag is tökéletesnek gondolt Android platformon is jó nagyot tudtak javítani a Sense nevű kezelőfelületükkel.

Az idei Mobile World Congress-en a cég három új készüléket mutatott be, melyek közül kettőn Android, egyen pedig Windows Mobile 6.5.3. fut. A készülékek specifikációját már publikáltuk, ezért most csak címszavakban térnék ki rájuk. Papíron az egyik legérdekesebb készülék a HTC HD Mini, a pár hónapja megjelent HD2 ugyanis minden idők egyik legsikeresebb HTC készüléke, tehát mindenki azt várta, hogy ugyanazt a tudást kisebb méretbe tálalva kapja majd meg. Ez nem lett így, az újdonság inkább áll rokoni kapcsolatban a Touch2-vel, mivel kijelzőének felbontása meg sem közelíti a HD-t. Viszont ennek ellenére is különleges, mivel ez az első HVGA (320 x 480 pixel) kijelzővel ellátott Windows Phone, kérdés persze, hogy ez a szoftveres ellátottságot mennyire befolyásolja.

A HTC Legend nem más, mint a Hero fém testbe öltöztetett utódja — ez valószínűleg a névből is egyértelműen látszik. Sajnos a hardveres oldal nem lett különösebben fejlesztve, a processzor nem Snapdragon, de a készülék ettől függetlenül is nagyon megnyerő, mivel külseje olyan új értelmet ad az "igényesség" szónak. Az utolsó újdonság a Desire, mely nem más, mint egy enyhén átalakított Google Nexus One. Ez tehát már a Snapdragon chipsetre épül, de újdonság vele kapcsolatban, hogy a Legendhez hasonlóan nem trackballt, hanem optikai érintőegeret kapott, amit ugyanolyan könnyű kezelni, viszont sokkal tartósabb.

Az alábbi videón mindenki megcsodálhatja a tajvani gyártó újdonságait, melyeket tavaly megismert HTC-s cimboránk, a mindig vidám Eric Lin mutat be. A videó feldolgozásához nem szükséges az angol nyelv ismerete, de azért nem árt, ha valaki beszéli a nyelvet, hiszen Eric rengeteg érdekességet mond a HTC-ről és magukról a készülékekről. A videóról pont lemaradt, de mindenképp említésre méltó, hogy idén már az összes HTC készüléken alapvető követelmény lesz a 3,5 milliméteres fülhallgató kimenet és a microUSB csatlakozó. A cég egyébként ezt az évet a kamerák tuningolásának fogja szentelni, miközben tovább pofozhatják a HTC Sense felületét, ami jövőre egyébként már csak az Androidokon lesz elérhető, mivel a Windows Phone 7 Series évvégi megjelenésével egy időben a Microsoft be fogja tiltani a gyártók számára, hogy saját felhasználói felületet készítsenek Windows Mobile alá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés