MWC2010: vicces szuperpuma Barcelonában

Az Adidas és a Levi's telefon után most itt a Puma mobil, amit a Sagem gyárt. A Barcelonai kiállításon volt lehetőségünk nyomkodni is a teljesen egyedi újdonságot, amely annak ellenére, hogy egy gazdag funkcionlatiású eszköz, inkább szórakoztató, mint véresen komoly.

Pedig a telefon - ha csak a funkcionalitást nézzük - bőven megfelel a kor igényeinek. Az érintőképernyős eszköz QVGA felbontású, hátlapján 3,2 megapixeles kamera található, illetve egy hatalmas napelem. A telefonban van HSDPA, GPS, Bluetooth, szrkeccselésre is alkalmas zenelejátszó és FM-rádió is.

A menürendszer teljesen egyedi, nincs kezdőképernyő, rögtön a menüt látjuk, amely több oldalas. A piros alapon fehér ikonokkal operáló rendszer első képernyőjén extra szolgáltatások kaptak helyet. Ha futunk, akkor GPS követi utunkat, logolja a teljesímtényünket, s vissza is nézhetjük a térképen. Ezt a biciklis felület megfejeli egy kilométerórával, van iránytű is. A legfrissebb sporthíreket is innen érjük el.

A navigációhoz netkapcsolat szükséges, ezután NavteQ alapú térképen látjuk, hogy merre kell menni, de turn-by-turn navigáció nincs a funkciók között. Az összes ismert funkcióhoz vidám ábrák kerültek, ha valamit tölt a telefon, akkor egy szív dobog a kijelzőn, a fényerőt egy felhőcske tologatásával tudjuk szabályozni, a számológép pedig az eredmény kiírása előtt azt a szöveget nyomja, hogy "szerintem körülbelül...". Aztán persze ott a pontos érték.

A kezelőfelületbe integrált közösségi szolgáltatások áttekinthetően működnek, a Puma telefon egyik legjobb dobása azonban az, hogy a kontrasztos kijelzőn rendkívül nagy betűket használ. A görgetés és a sebesség a kiállított darabon szemlátomást kiváló volt, reméljük, hogy a bolti példányokban is így lesz.

A Puma telefon áprilisban kerül a boltok polcaira, hazánkban is kapható lesz. Az előzetes hírekhez képest mi most az az információt kaptuk, hogy 350 euro lesz a bevezető ár, kérdés, hogy mire Magyarországra ér, ez mennyivel fog emelkedni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sagem

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés