MWC2010: Kezünkben a Vodafone 360

Hirdetés

A Vodafone 360 névvel illetett készülék nem csupán egy telefon, hanem egy szolgáltatás is, amelyet a brit operátor a közösségi oldalak összevonásával hozott létre. A lényeg, hogy az összes ismert social networking site elérhető ezen keresztül, de ha már úgyis innen jönnek a felhasználók, akkor mögéjük van tolva egyfajta multimédiás online üzlet is, ahonnan zenéket, videókat is tölthetnek le a felhasználók.

A készüléket a Samsung rakta össze, H1-nek nevezik, sajátossága, hogy LiMo R2 rendszerű (Linux alapú), s igen impozáns. A barcelonai standon eléggé elbújt, pedig az ezüstösen csillogó telefon megérdemli a figyelmet.

A HSDPA és WLAN eléréssel is rendelkező telefon 5 megapixeles, autofókuszos kamerát kapott, kijelzője 3,5 inches, 480x800 pixeles felbontású AMOLED, ami igen impozáns. A belső kapacitás 16 gigabájtos, amire szükség is lehet, ha a 720p HD videók rögzítésre is alkalmas telefon gyakran használjuk erre a célra. A burkolat alatt a Texas Instruments 600 MHz-en ketyegő processzora teljesít szolgálatot, s a GPS sem hiányzik. Böngészéshez az Opera Mobile 9.6-os böngésző az alapértelmezett.

Hogy a telefon és a hozzá kapcsolódó szolgáltatás hazánkban elérhető lesz-e egyáltalán, arról sajnos nem tudunk semmit. Ám az biztos, hogy ha mi vezetnénk a Samsungot, akkor ezt a készüléket kicsit más formába öntve többször is eladnánk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés