MWC2010: kezünkben a Toshiba TG02

A Toshiba tavaly a TG01-et, idén pedig a TG02-t hozta el a kiállításra, jövőre majd nyilván megismerkedünk a TG03-mal is. A standon a K01 csak vitrin mögött volt látható, kézbe vehettük viszont az előbb említett TG02-t.

A meglepően vékony (9,9 mm) gép fémnek tűnő burkolatáról hamar kiderült, hogy műanyag. Alatta viszont 1 GHz órajelű Snapdragon processzor dolgozik 256MB RAM és 512 MB ROM társaságában. Az információk 4,1 inches, 800x480 pixeles TFT kijelzőn válnak látatóvá, az operációs rendszer pedig Windows Mobile 6.5, amely később 6.5.3-as lesz.

A hátlapon találató kamera 3,2 megapixeles, az előlapon a videohívásokhoz VGA optika kapott helyet. Az adatkommunikációs repertoár teljes: HSDPA, WLAN , Bluetooth és GPS is akad, a memória pedig microSD kártyával bővíthető. A hátlap alatt 1000 mAh teljesítményű akkumulátor dolgozik.

A Toshiba TG02 és K01 még idén piacra kerülhet, de a standon óvatos fogalmaztak a pontos dátumot illetően, inkább az év végére tervezik az értékesítés megkezdését. Kérdés, hogy addigra ez a funkcionalitás mennyire lesz elegendő, s nyilván nagyon lényeges paraméter lehet az ár is, amiről semmiféle információt nem kaptunk.

Azóta történt

  • Toshiba K01 az FCC oldalán

    Európában hamarosan piacra kerül a 4,1 hüvelykes kapacitív AM-OLED érintőkijelzővel és 1 GHz-es Snapdragon processzorral szerelt új Toshiba csúszka.

Előzmények

Hirdetés