MWC2010: General Mobile TouchStone - HTC után szabadon

A General Mobile androidos szériájának csúcsmodellje a TouchStone fantázianevet kapta. Már itt déja vu-nk lehet, de ha tekintetünket a fizikai valóra vetjük, akkor valóban össze kell vonjuk a szemöldökünket. Számunkra megmagyarázhatatlan az, ha egy gyártó, aki saját néven, saját termékeivel kívánja Európában megvetni a lábát, képtelen arra, hogy saját ötleteket valósítson meg. Különösen komoly probléma ez akkor, ha mindezt nem mással, mint a legmagasabbra pozicionált termékükkel teszik. Csodálkozom azon, hogy a HTC nem perelte még be őket, de a Sony Ericsson ügyvédei is fenhetik billentyűzeteiket erősen. A jobbtól nem szégyen tanulni, ezt a lenyúlást viszont nem tartanám teljesen korrektnek.

A TouchStone a többi androidos GM modell processzorát kapja majd, sőt, a memória is marad 256 MB flash illetve 256 MB SDRAM. A bővíthetőség továbbra is maximum 16 GB microSD képében kerülhet a készülékbe. A jó hír az, hogy a TouchStone az Android 2.0 Eclair változatával érkezik, de még jobb lesz, ha az év végi piara kerülés idején éppen aktuális verziót hegesztik rá majd a mérnökök.

A kijelző ezúttal 4,3 hüvelykes WVGA (800x480) TFT LCD, itt szívesebben látnánk AMOLED-et. A specifikációk HSDPA, GPS, WiFi 802.11 b/g és Bluetooth 2.0 + EDR képességről tesznek említést. A hátlapon elhelyezett 5 megapixeles, autofókuszos kamera Sony szenzoros darab, nyilván ezért pakolták ide a SonyEricsson modelleken használt betűtípust ide, alatta már a HTD HD2 hátlapja látható. Az előlapra is került kamera, a 0,3 megapixeles darab nyilván a videohívásokra lesz alkalmas.

A General Mobile TouchStone 1500 mAh kapacitású akkumulátora 250 órányi készenlétet, vagy 4 és fél óra beszélgetést biztosít. Várható áráról egyelőre nincsenek biztos információk, de a standon 400 euró körüli összeget rebesgettek.

Előzmények

Hirdetés