MWC2009: Nokia 6720 és 6710

A sajtótájékoztatón csak két E sorozatos Nokia eszközt mutatott be a gyártó, pedig a standon lapult más is. A 6-os széria szintén kettő új modellel bővült, az egyik neve 6710 Navigator, a másik pedig 6720 Classic. A névadásból már lehet sejteni, hogy előbbi a 6110-zel megkezdett sorozatot viszi tovább, míg az utóbbi a 6220 Classic leszármazottjának tekinthető.

Végre volt alkalmam megkérdezni, hogy ezek a modellek miért nem az E sorozathoz tartoznak, s nem a gyengébb anyaghasználatra fogta rá a Nokia munkatársa ezt a jelenséget, hanem szerinte ez a két modell nem eléggé üzleti, illetve pontosabban szólva pont annyira üzleti, mint amennyire hétköznapi, így megegyeztünk abban, hogy businessman apu és menedzser anyu játékszere lehet a két újdonság.

A 6710 Navigator újdonsága, hogy ezúttal nem csak négy, hanem nyolc irányba is mozoghatunk a navigációs gyűrűvel, s ez azért is hasznos, mert ez az egyik első Nokia, amely már a 3.0-s Nokia Maps szoftvert használja. A kamera 5 megapixeles, ezúttal is Carl-Zeiss neve díszeleg az optika mellett, adatátviteli szempontból pedig igen fejlett a Symbian 9.3-as rendszert futtató készülék.

A HSDPA 10,2 Mbit/s letöltési sebességre képes, ha a hálózat is úgy akarja, nem hiányzik a WLAN, a sztereó Bluetooth, illetve a microUSB bemenet sem, amelyen ezúttal már tud áramot is felvenni a telefon. A 6710-en 3,5 mm-es jack csatlakozó is található. A memória microSD kártyával bővíthető, az alapcsomagban egy 2 gigás lapka üldögél.

A 6720 Classic fotózásakor külön felhívták a figyelmünket az enyhén hajlított ívű kialakításra, a nokiás lány szerint banán formájú a telefon. A specifikációk terén vannak különbségek a 6710-hez képest, például nincs WLAN, csak 1 gigás kártya van a dobozban, de az 5 megapixeles Carl-Zeiss optika itt is megvan, akárcsak a GPS és a 10,2 Mbit/s sebességű HSDPA. Nem hiányzik az FM-rádió és a 3,5 mm-es jack csatlakozó sem, az akkumulátor viszont erősebb, itt 1050 mAh teljesítményű, míg a testvérmodellbe csak 950 mAh szorult.

Természetesen mindkét telefon Symbian rendszerű, van bennük másodlagos kamera (CIF), a hátlapon található optikával pedig VGA felbontású videók rögzíthetőek. A 6720 esetében viszont a specifikáció nem tér ki az USB-n keresztüli töltés lehetőségére.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés