Hirdetés

MuziX blog: Korrekt áron kínál nagy hangerőt a TDK LoR Trek Mini

A hordozható Bluetooth hangszórók piaca folyamatosan bővül. Van, aki csak a telefonjában lévő gyenge kis egységet szeretné valami olcsóbb kütyüvel kompenzálni, de olyan felhasználó is akad, aki a hangminőség oltárán sokkal több kompromisszumot tud kötni a méretek és az anyagiak terén. A TDK LoR mindkét tábor számára kínál megoldásokat, az A08 Trek Mini azonban inkább az előbbiek közé tartozik, kompakt méretével és kedvező árával kívánja meggyőzni a vásárlókat.

MuziX blog: Kevés pénzért kíván nagy hangerőt a TDK LoR Trek Mini
[+]

Az átlátszó felső résszel ellátott csomagoláson keresztül azonnal látjuk, hogy milyen kütyüt vásároltunk, a készülék az általunk kipróbált fehér változaton kívül feketében, kékben és rózsaszínben érhető el. A doboz aljában rejlenek a tartozékok, ezekből sajnos nem kapunk túl sokat, a dokumentációkon kívül csak a töltéshez használható microUSB kábel tartozik hozzá.

Az időjárásálló (IPX4 vízállósági szabványt tud felmutatni) hangszóró méretei tényleg kompaktak, álló helyzetben 70 milliméter magas, legtestesebb pontján 79 milliméter széles, tömege pedig mindösszesen 171 gramm, ami kiemelkedően jónak számít, ha figyelembe vesszük, hogy akár 6 órányi folyamatos zenelejátszásra képes. A forrással való összeköttetés történhet Bluetooth vagy 3,5 milliméteres átmérőjű jack kábel segítségével, természetesen csak akkor tudjuk működésre bírni a kütyüt, ha kellően fel van töltve az akkumulátora. Szerencsére folyamatos töltés mellett is használható az eszköz, ezt folyamatosan világító piros leddel jelzi nekünk. A főkapcsolón kívül egyetlen gomb található rajta, ez szolgál a készenléti állapotba helyezésre, valamint a Bluetooth fellelhetőség ki- és bekapcsolására.

MuziX blog: Kevés pénzért kíván nagy hangerőt a TDK LoR Trek Mini
[+]

A vezeték nélküli kapcsolódás után derül ki a hangszóró legkomolyabb hiányossága: mikrofon nem található benne, tehát telefonálásra nem alkalmas. Ellenben nem elhanyagolható a zenei minőség, ami az árához és a méreteihez képest kifejezetten jónak mondható. Az egyetlen darab aktív hangszóróból kiáramló mono zene nyilvánvalóan nem házimozi rendszereket fog kiváltani, de nem is az a dolga: viszonylag alacsony alapzaj mellett szépen tud visszaadni egy-egy hangszert. Ha több van a képben, akkor már csak a sztereó hiánya miatt is bajban van, de nem vérzik el. Az énekhangjaival is elégedettek lehetünk, ha pedig egy komolyabb erősítővel dolgoztatjuk, a maximális hangerő is decens, elsőre szinte érthetetlen, hogy egy ekkora hangszóró miként képes egészen nagy tereket zenével lefedni. Természetesen az amúgy is puffogós, viszonylag kevés energiával rendelkező basszusok az elsők, amik elkezdenek torzítani, de ehhez már elég magas hangerőt kell használni.

MuziX blog: Kevés pénzért kíván nagy hangerőt a TDK LoR Trek Mini
[+]

Bár nem próbáltuk az időjárásállóságot, de az IPX4 ipari szabvány teljesítése mindenképpen dicséretes, kültéri felhasználásra hellyel-közzel elegendő a hang, amit produkál, beltérben viszont abszolút kellemesen hallgatható. Nem valószínű, hogy kerti partik zenei forrásává válik, de elég sokoldalúan használható, akár mobilos ébresztőnek vagy számítógéphez csatlakoztatott hangszórónak is bevethetjük. A beépített akkumulátora elméletileg 6 órát bír, mi jellemzően elég halkan hajtottuk, körülbelül 5,5 órát ki is bírt így, de ha ki akarjuk belőle hozni a maximumot, akkor jó eséllyel be kell érjük 3-4 órányi töltésmentes használattal. 12 990 forintos ára mindezek fényében korrektnek számít, akiben érlelődött a gondolat egy kicsi, de sokoldalúan használható Bluetooth hangszóró megvásárlásán, annak remek ajánlat lehet a TDK LoR A08 Trek Mini.

Előzmények

  • MuziX blog: Új néven fut a TDK blog

    A TDK termékek hivatalos, hazai forgalmazója számos új audio terméket mutat be itthon, ennek megfelelően a vonatkozó blogunkban is foglalkozunk ezekkel a kütyükkel.