Mozgás közben a Galaxy Fold

Nem könnyű feladat összecsukható megjelenítős készüléket csinálni, ehhez ugyanis a komponensek ügyes elrendezésén túl megfelelő hajlító mechanizmus (ilyen évtizedek óta van), konkrétan összecsukható kijelző (pár éve készen áll a technológia) és hajlítást tűrő érzékelők, védőrétegek kellenek (leginkább ez jelenti a kihívást). Senki sem akarja ugyanis, hogy 100-1000-10000 összecsukás után nyom maradjon a kijelzőn, mint amikor az ember egy papírlapot félbe hajt, aztán szétterít.

A Huawei Mate X-et is csak óvatosan vehettük az MWC-n kézbe, míg a Samsung a Galaxy Foldot vitrin mögé rejtette, és inkább a fenti videót tette közzé, profi körülmények között készítve, azaz földi halandó nem nagyon nyomogathatta.

Ám mégiscsak felhasználói kézben az igazi a dolog, és most kiszivárgott az amerikai AT&T szolgáltatónak szánt, F900U kódjelű Galaxy Fold, és itt azért megmutatkozik a kijelző közepén a hajtásnyom. A lényeg azonban az, hogy már a szolgáltatóknál vannak a készülékek, úgyhogy az április végérre tervezett megjelenés tartható lehet. Már csak az a kérdés, ki hajlandó kiköhögni 1980 dollárt és ki tudja hány eurót/forintot érte, ha/amikor errefelé is kosárba helyezhető lesz.

Hirdetés