Motorola: David Hartsfield nem lehet a Nokia élén

Hirdetés

A Motorola keresetet nyújtott be Illinios állam szövetségi bíróságán, hogy megakadályozza a CDMA készülékeinek fejlesztését korábban irányító David Hartsfield a Nokia CDMA üzletágának élére történő kinevezését. Hartsfield, aki korábban a DROID fejlesztésében is részt vett, a Motorola szerint nem dolgozhat hasonló munkakörben egy konkurens gyártónál, mivel egy ilyen munkakörben a Motorola stratégiája és más titkainak ismerete komoly előnyökkel ruházná fel a konkurens gyártót. A Motorola beadványa nem utal üzleti titkok tényleges megsértésére, egyszerűen csak az összeférhetetlenség megállapítását kéri a bíróságtól. A finn gyártó egyelőre nem reagált a Motorola beadványára

Előzmények

  • Nokia vs. Apple – Harmadik fejezet

    A Nokia a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság vizsgálatát kéri, mivel az Apple termékei hét energiagazdálkodással, kamerával és kezelőfelülettel kapcsolatos szabadalmát sértik.

  • Tíz Nokia szabadalmat sért az iPhone

    A Nokia szabadalomsértés miatt nyújtott be keresetet az Apple ellen, mivel az iPhone a finn óriás több GSM, UMTS és WLAN levédetett megoldását is jogosulatlanul használja.

  • Elkezdődött a Motorola Droid reklámkampánya

    Az amerikai Verizon Wireless és a Motorola meglehetősen agresszív reklámhadjáratba kezdett a hamarosan érkező Droid népszerűsítése érdekében.

Hirdetés