Úgy tűnik, mostantól csak évi két frissítés érkezik a Galaxy A51-re

Nincs havi biztonsági javítás, csak félévente egy. Az A51 5G-t negyedévente foltozzák.

A Samsung négy évnyi biztonsági frissítést és három Android főverzió frissítést ígér a legtöbb készülékéhez, köztük a néptelefonnak is mondható középkategóriás A-szériához is. Azonban az, hogy négy éven át javítják a szoftver sebezhetőségeit nem egyenlő azzal, hogy ezek a frissítések havi rendszerességgel érkeznek.

Hirdetés

A Samsung a frissítések menetrendjét közlő weboldalán részletesen felsorolja, mely készülékek milyen gyakran láthatnak új biztonsági csomagot, itt lehet átböngészni. Az elmúlt három évben forgalomba került dél-koreai telefonok közül a csúcsmodellek, tehát az S, a Z, és a Note készülékek, valamint a vállalati középkategóriás készülékek jogosultak csak az ütemterv szerint a havi javítócsomagok fogadására. Az A-szériás modellek legtöbbje, így például az A71, vagy az A51 5G-s változata is negyedéves frissítési ciklusokra jogosult. Igaz, a gyártó az apróbetűsben megjegyzi, a jelenlegi lista változhat.

A Galaxy A51 a félévenkénti frissítésekre jogosult készülékek között.
A Galaxy A51 a félévenkénti frissítésekre jogosult készülékek között. (forrás: Samsung) [+]

A 2020-as Galaxy A51 valamiért azonban a 2018-as és 2019-es modellekkel került egy kosárba, így neki évente csak kettő hivatalos javítócsomag érkezik majd a gyártótól. Az egyelőre kérdéses, hogy ez közrejátszik-e az Android 12 és majdan a következő főverzió frissítésében, hisz a bemutató során ígértek szerint ezeket is hivatott még megkapni a telefon, amely tavaly februárban váltott Android 11-re.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés