Mindent bevet az összecsukható Honor Magic V

Hajlítási gyűrődés nélküli kijelző, csúcshardver, gyorstöltés, spéci szín, ütésállóság, új kezelőfelület, AI és tripla kamera: de nem is lesz olcsó.

A Honor Magic V-ről majdnem minden kiszivárgott előzetesen, legalábbis a technikai specifikációk kapcsán. Ezek azonban nem mondanak el mindent az újdonságról, amelynek megtartották a hivatalos, kínai bemutatóját, ott január 18-tól már az előrendelők meg is kapják majd a telefont, amely egyébként nagyon nem olcsó, mert 10 ezer yüant kérnek el az alapmodellnek számító 12/256 GB-os változatért, ami kerek félmillió forint. Ha ezt el akarják hozni felénk is, akkor a további extra adóterhek és a logisztikai költség könnyen fellökheti a 700 ezer forintos kategóriába a készülék árát, márpedig ennyiért Fold3 is kapható - talán nem is véletlen, hogy a bemutatón ehhez és az iPhone 13 Pro Maxhoz hasonlította a cég vezetője, George Zhao a Magic V-t.

Ledobta.
Ledobta. [+]

Egy hajlítható okostelefonnál néha fontosabb a külső, mint a belső, sokkal lényegesebbek a méretek, a kijelzők, a zsanér és a kezelőszervek elhelyezkedése, mint az, hogy melyik Qualcomm chipset van belül (Snapdragon 8 Gen 1), erre a Honor is nagyon ráment. A készülék más alakú, mint egy Fold3, mert a megszokotthoz közelebb álló, 21:9-es képarányú külső kijelzőt kapott, amely 6,45 inches, 2560 x 1080 pixeles felbontású, OLED és a gyártó szerint 1000 nites fénysűrűséget tud. Hajlított nanokristály üveg védi, amely a Honor szerint nagyon ellenálló, ezt úgy demonstrálta George Zhao, hogy kétszer is ledobta a földre a telefont, de tegyük hozzá, hogy laminált parketta volt a színpadon, nem pedig beton.


[+]

Ennél talán lényegesebb, hogy 72,7 mm széles összecsukva a telefon, a kávák nagyon vékonyak, az előlap 90%-át kitölti a kijelző, tehát jobb rajta a szövegbevitel és a rendszernavigáció is, mint a Samsung modelljén. Ez nem azért van már most kijelentő módban, mert benyaljuk a bemutatón elhangzott dolgokat, egyszerűen a Fold készülékek egyik sajátossága, hogy szűk a külső ablak, ezért nehézkes rajtuk gépelni, még a Fold3-nál is 54 mm körüli a szélesség, ehhez képest a 68-69 mm-nyi méret lényegesen kedvezőbbnek mondható. A panel 120 Hz-es 1920 Hz-es PWM-mel, tehát valószínűleg nem lesz rá panasz, még ha a tetején van is egy kameralyuk középen.


[+]

Szétnyitva 7,9 inchre tárul a belső kijelző, 10:9-es képaránnyal, 90 Hz-es frissítéssel, 1920 Hz-es PWM-mel, 800 nites fénysűrűséggel, ez is nagyobb, mint amit a Samsung kínál, de nem teljesen biztos, hogy ennek mindenki örülni fog, a Fold3 ugyanis megtartható még egy kézzel, a Magic V-nél ezt látatlanban nem tudjuk kijelenteni. Viszont - akárcsak az Oppo - a Honor is vízcsepp alakú hajlítást alkotott, ami miatt egyrészt összecsukva nincs rés a készülék két fele között, másrészt kinyitva jóval kevésbé látványos a hajlítási gyűrődés, mint a Samsung termékein. És az egészet össze tudták préselni 14,3 mm-es vastagságúra, ami a legvékonyabb, könyvszerűen összehajtható telefont eredményezte. Ez fontos, mert így talán kevésbé lesz az embernek olyan érzése, hogy egy korabeli Nokia Communicatort kell zsebrevágnia, ugyanakkor talán nem véletlen, hogy nincs zoomkamera hátul, aminek nagyobb a helyigénye.


[+]

A készülék két felében összesen 4750 mAh-s akkumulátor található két részre bontva, tölteni 66 wattos tempóval lehet zsinóron, viszont vezeték nélküli megoldásról nem esett szó, ahogyan vízállóságról sem, noha a promóciós kisfilmek között volt olyan, ahol havazásban használták a terméket. Sztereó hangszórókat azonban kapunk, az üzemidő kapcsán azt mondták, hogy 4 órányi intenzív játék alatt merül le csak a termék, ami 40 perccel jobb annál, mint amit a Fold3 hoz. Szerintük.


[+]

A két belső kamera 42 megapixeles, a hátlapi trió mindhárom tagja 50 megapixelen dolgozik. A főkamera melett az ultraszéles is ezt kínálja, a harmadik modul egy spektrumnövelt szenzor (spectrum enhanced), ami nem egy másik látószög, hanem kiterjeszti a színérzékenységet és ennek segítségével élénkebb és elvileg valósághűbb eredmények születnek gyengébb fényviszonyok között is.


[+]

A Honor Magic V-ben debütál a Honor Magic UI 6.0, amit egyébként korábbi Honor telefonok is megkapnak (nagyjából azok, amelyek az elmúlt egy évben jelentek meg), eléggé hajaz a megjelenítés a HarmonyOS / EMUI vonalra, csak itt még toltak az AI képességeken, a Magic Live nevű AI motor, valamint az erre épülő YOYO személyi asszisztens alkalmazkodik a szokásainkhoz és ezek alapján optimalizál és próbál a kezünk alá dolgozni. Szól, hogy mikor kell indulni a reptérre, de figyelembe veszi, hogy mennyivel a felszállás előtt szeretnénk odaérni, automatikusan feldobja a QR-kódokat tömegközlekedési állomásokhoz közeledve, a gyakran használt alkalmazásainkat dobja fel elsőnek mindenféle megosztási listában, ráadásul Honor Connect néven Lite OS és Windows rendszerű eszközökkel is könnyű és gyors kapcsolatteremtést ígér. Képes a két SIM-en elérhető 5G-t összehangolni a 2,4 és az 5 GHz-es WiFi hálózatokkal is, hogy optimális esetben 6,1 Gbps letöltési sebességet érhessünk el és természetesen tele van multitasking és többablakos megoldásokkal, amiket főleg a belső kijelzőn fogunk tudni kihasználni.


[+]

A Honor Magic V ezüst, fekete és narancsszínben lesz kapható, 12/256 és 12/512 GB-os változatban. A kínai értékesítés hamarosan indul, az európai megjelenés azonban még várat magára és nincs kizárva, hogy ez így is marad, hiszen a Honor Magic3 széria termékei sem jöttek meg a tavalyi bemutató óta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés